20/12

Atletiekblik op weekend: op pad met de Kerstman...

belgaimage-11688736-full

Hem kom je de volgende dagen zowat overal tegen. Ook op onze atletieklocaties...

Nog even een uiterste inspanning leveren, alvorens aan te schuiven voor de Kerstmaaltijd ? Of na die calorie-injectie met enige wroeging het extra gewicht weer onder controle proberen te brengen ? Dat is in ons atletiekwereldje de volgende dagen alvast geen probleem…

Liefst vier veldlopen worden zondagnamiddag afgehaspeld. MACD pakt opnieuw uit met een snelle parkloop in Dilsen-Stokkem en schrijft met 48 edities al de langste veldloopgeschiedenis van die dag.  ATAC scoort met 35 organisaties van de Vossecross in het Domein van de Lilse Bergen ook behoorlijk hoog. De 6de Memorial Willy Vandaele is nog relatief jong, maar MACW is in het Diksmuidse Sportpark De Pluimen goed op weg om een West-Vlaamse klassieker te worden. Ook AC Pajottenland kent de knepen van het veldloopvak. Ontelbare keren deelden zij op de glooiende hellingen van Lennik de Vlaams-Brabantse medailles uit, maar deze keer opteren de West-Brabanders voor een nieuwe omloop in de buurt van het voetbalterrein van Gooik.

Met de Kerstman in’t land, komt ook het indoorseizoen op kruissnelheid. Vrijdagavond opent AVT in Heusden-Zolder met een Kerstavondmeeting waarbij alle leeftijdscategorieën aan het werk worden gezet. Zaterdag organiseert Vabco Mol in het technisch instituut Sint Paulus een kampenmeeting (hoog, polsstok en kogel) waarbij ook de Antwerpse medailles aan de polsstokspringende miniemen worden uitgedeeld. Diezelfde zaterdag zorgt VITA in de Gentse Topsporthal voor de eerste mega-indoormeeting van deze winter. Deze Eindejaarsmeeting begint om 9u30 en het laatste startschot klinkt omstreeks 20u00. Woensdag 26 december, tweede Kerstdag, neemt RC Gent in de Topsporthal de indoorfakkel over voor een open indoormeeting. Tussen 11u00 en 19u45 is het er alle hens aan dek.

Een eindejaarsperiode zonder corrida’s, dat is ondenkbaar. Tweede Kerstdag pakt AV Molenland in de late namiddag op het Marktplein van Tielt uit met de Rotary Kerstcorrida. Langste afstand is er 10K. Later die avond, vanaf 19u30, kan in hetzelfde West-Vlaanderen deelgenomen worden aan de Santa Run van FLAC in Roeselare. Ook hier is 10K de maximale loopafstand. Donderdagavond 27 december is het centrum van Meeuwen-Gruitrode opnieuw helemaal voorbehouden aan de snelle en minder snelle lopers. De Speedrun van 5K staat er centraal maar ook deze Kerstcorrida biedt een optie om een 10K onder de voeten te schuiven.