13/06

Atletiekblik op weekend: nationale masterkampioenschappen

-ldq0958.2

BK Masters: drie medailles per leeftijdscategorie en per discipline... Niet iedereen oogst er eremetaal...

Terwijl de studenten nog even een ongemakkelijke periode doorworstelen alvorens ze aan vakantie- of andere sportieve plannen beginnen, zijn er ook een hele reeks andere atleten die zonder examenstress doorheen de maand juni wandelen. De masters bijvoorbeeld, al kunnen die volgend weekend wel overvallen worden door een ander soort stress – dat van het nationaal kampioenschap.

Zo staat er hen zaterdag en zondag een lange tweedaagse te wachten waarbij veel eremetaal een nieuwe eigenaar krijgt. Het BK voor masters is geen evident evenement: de beurtrol waarin de organisatie tussen beide liga’s alternerend wordt verdeeld, is hier al enkele jaren niet meer van toepassing. Gelukkig zijn er in Vlaanderen nog wel atletiekclubs die deze klus aandurven, al ligt daarbij het zwaartepunt vooral in Oost-Vlaanderen. Ninove, Deinze en zeker ook Sint-Niklaas, zijn de laatste jaren de pleisterplaatsen gebleken voor dit nationaal kampioenschap. Ook nu staat AC Waasland weer twee dagen klaar om de ontelbare podiumceremonies af te werken. Deelnemerslijsten en tijdschema kan u op deze site raadplegen.

Ook de benjamins, pupillen en miniemen kunnen dit weekend zonder al te veel schoolzorgen aan de slag. Zaterdag is er een open meeting met cadetten in ’s Gravenwezel (LIER), jeugdmeetings in Edegem, Lokeren en Roeselare en een jeugdmeerkamp in Maldegem. Op zondag is er alleen in het Limburgse Peer (AVT) een jeugdmeeting voorzien.

Drie wegwedstrijden worden dit weekend netjes gespreid. Vrijdagavond is er in Laakdal de Rapper dan Rap (LOOI, max.12K); zaterdagnamiddag is er de jogging van Machelen (max.10K) in Vlaams-Brabant en zondag doet AC Waasland er nog een extra organisatie bovenop met de Reynaertloop in Belsele (max.12K).