20/07

Atletiekblik op weekend: Nacht van de laatste WK-kans

nad-0434

In Heusden ligt de atletieklat zaterdag op WK-hoogte.

Opnieuw een lang weekend in't vooruitzicht dat vrijdag start met de nationale feestdag. Vooral op zaterdag wordt het uitkijken naar de Nacht van de Atletiek in Heusden in een al bij al vrij rustige atletiekdriedaagse. Aan dat laatste zullen de Europese juniores uiteraard geen boodschap hebben, want zij hebben in Grosseto hun tweejaarlijkse EK-afspraak.

Die 21ste juli bracht de atletiekliefhebber in het verleden naar de Gentse Feestenmeeting, toen nog ingebed in het Flanders Cup gebeuren. De Gentse Feestenmeeting staat vrijdag opnieuw op de agenda, maar deze keer als gewone open meeting en wel in de thuishaven van Racing Gent, in Gentbrugge. Eerder op die namiddag kunnen de jongste atleetjes die hun zinnen hebben gezet op de VAL-Jongerentrofee, terecht in Oordegem-Lede voor de 7de tussenstop in dit criterium. Bekijk hier alvast de voorlopige tussenstand.          

Zaterdag gaat alle atletiekaandacht uit naar Heusden-Zolder, waar nationale en internationale toppers de spikes aanbinden met het WK Londen in het achterhoofd. Voor diegenen die al een ticket op zak hebben voor de Britse hoofdstad, wordt het in De Veen een laatste oefengalop, voor de anderen is het de allerlaatste mogelijkheid om zich alsnog te kwalificeren. Bekijk hier alle info over de Nacht van de Atletiek.

Geen piste-atletiek op zondag (!), maar wel is er op dinsdagavond een open meeting in Beveren met de Memorial Jo Porteman. Woensdagavond zet Looise de reeks open avondmeetings in Tessenderlo verder. Aan het programma van deze Carpe Diem Meeting is ook het open provinciaal kampioenschap steeple en polsstok verbonden.

Dwars Door Kasterlee wordt op vrijdagnamiddag 21 juli gelopen. TJAK zorgt voor meerdere loopafstanden, waarvan 16 kilometer de langste is.  

Bekijk hier de kalender van Atletiek Vlaanderen.