08/03

atletiekblik op weekend: masters sluiten luik indoorkampioenschappen af

jdc-20180310-000163

Henri Lenoir: zondag in Gent op post om zijn collectie nationale mastertitels verder uit te breiden.

Het nationale veldloopseizoen werd vorige zondag al afgesloten, maar dat is nog niet het geval voor de competitie atletiek indoor. Zo wordt de Gentse Topsporthal de volgende twee dagen nog eens het decor voor nationale kampioenschappen.

Zo is er zaterdagnamiddag het Belgisch kampioenschap voor studenten. Een laatste mogelijkheid om nog wat bij te schaven aan de bestprestaties voor de winterranglijsten. Het eigenlijke kampioenschap wordt nog vooraf gegaan door een jeugdmeeting.

Zondag sluiten de masters het kampioenschapsrijtje in de Topsporthal met hun nationale titelwedstrijden. Dat kampioenschap neemt een hele dag in beslag. Bij de deelnemers staan ook enkele internationale masters. Dat is geen toeval, want de 35-plussers wacht eind van deze maand nog een wereldkampioenschap indoor in Polen. Het wordt opnieuw een intensieve dag voor de ceremoniemeester(s), want naast de nationale medailles, worden er in Gent ook de provinciale schildjes uitgereikt. Deelnemerslijsten en tijdschema kan u op onze site terugvinden.

Nog op zondag pakt AVT in de Golazo Arena van Heusden-Zolder uit met een sprinterscriterium. Alle leeftijdscategorieën komen er aan bod en op het programma staan niet alleen sprintnummers.

Zaterdag is er nog in het Duitse Munster een scholiereninterland waarbij Vlaanderen het opneemt tegen het lokale Nordrhein-Westfalen, Nederland en de Franstalige liga. De selectie van de Vlaamse scholieren raadpleegt u hier.