19/09

Atletiekblik op weekend: masters in Deinze; afstandlopers in Wevelgem

podium-2017

Het mannenpodium van 2017 in Wevelgem.

Een week voor de medailles worden verdeeld op het allerhoogste mondiale niveau, liggen de laatste Vlaamse medailles voor de piste klaar en krijgen ook de podia van de Belgische titelstrijd in de halve marathon een invulling.

Zaterdag is het nog een ultieme hoogdag voor de Vlaamse masters, die in Deinze aan de slag komen voor wat het laatste grote pistekampioenschap van deze zomer is. Vorige week waren de Europese masters nog aan de slag, maar wie van de Vlaamse uitblinkers in Venetië ook nog energie heeft om zich in Deinze aan een kampioenschap te wagen, dat kan pas ter plaatse worden vastgesteld. De inschrijvingen zullen aan de Brielmeersen de zaterdag zelf worden geregistreerd. Bekijk hier alvast het tijdschema.

Die eerste herfstdag pakt ACW in Sint-Niklaas ook uit met het open PK meerkamp. Voor het overige is er veel jeugd in beweging op zaterdag: jeugdmeetings in Lier (LYRA), Ninove en Kortrijk en een Kids’ Athletics in Antwerpen (BVAC).

Zondag doen de meerkampers verder in Sint-Niklaas en de BePuMi komen ook weer goed aan hun trekken met jeugdmeetings in Nieuwpoort, Tongeren en Westmalle (ACHL). In Tielt is er een Prijzenmeeting voor cadetten en scholieren en in Turnhout staat er nog een goedgevulde open meeting gepland.

Ook veel beweging zondag op de weg, met vooreerst het Belgisch en Vlaams kampioenschap halve marathon in Wevelgem. Daar worden tegen het middaguur opvolgers gezocht voor Sophie Hardy/RCB en Ward Van Der Kelen/EA die vorig jaar op een golvend parcours in Herve de titels wonnen. In Wevelgem zal het een stuk vlakker zijn, want de omloop ligt uitgetekend naast de Leie. Twee jaar geleden stond FLAC ook al in Wevelgem in voor de organisatie van dit BK. Toen kwamen er met Koen Naert/RESC en Hanne Verbruggen/VITA twee klinkende namen op het palmares. Deelnemerslijst en verdere info kan u via de link terugvinden.

In hetzelfde West-Vlaanderen is er zaterdagnamiddag ook nog de jaarlijkse Berenloop van Beverhout (max.10K) en in Lokeren wordt er ’s morgens al de Daknamse Bosrun betwist met een natuurloop van 22K als langste afstand.