22/09

Atletiekblik op weekend: masters, halve marathonlopers en jonge hamerslingeraars

-jd10358

Vorige zaterdag nog samen aan de slag bij de masterinterland en dit weekend actief in verschillende kampioenschappen: Marc Neefs (links) zoekt het in eigen Kessel-Lo bij de Vlaamse masterkampioenschappen en Didier Verstraete (rechts) kan in eigen provincie mikken naar de M50-titel in de halve marathon.

Bijna traditioneel sluiten de Masters de kampioenschapszomer af. Voor hen geen Belgische medailles meer, maar in Kessel-Lo wacht nog een karrenvracht Vlaams eremetaal om verdeeld te worden onder de 35-plussers. Een dag later wordt in Wevelgem het BK halve marathon betwist en worden in Obourg ook nog de nationale hamertitels in de jeugdcategorieën uitgereikt.

Het zal zaterdag nog een drukke dag worden in de AtletiekArena Gaston Roelants in de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo, waar de Masters hun opwachting maken voor het laatste pistekampioenschap van 2017. Naast de Vlaamse medailles, worden er ook de provinciale schildjes uitgereikt. Net als bij de voorgaande edities, kan er ter plaatse ingeschreven worden. U kan hier het tijdschema en de live results raadplegen.
Ook veel jeugdmeetings op zaterdag: in Lier (LIER), Betekom, Tongeren en Kortrijk. En AC Deinze rondt het zomerseizoen traditioneel af met het open PK meerkampen, na het BK meerkampen eind augustus, al de tweede tweedaagse van de thuisclub van Thomas van Der Plaetsen binnen een ruime maand.

Zondag verzamelen de hamerslingeraars in de categorieën Cadetten, Scholieren, Juniores en Beloften in Obourg voor hun nationaal kampioenschap. Daarmee ontpopt de Henegouwse club zich tot een geroutineerd organisator van de zware werpnummers, want eerder passeerden er ook al de masters voor hun nationale kampioenschappen hamer, gewicht en werpvijfkamp. Deelnemers en tijdschema van dit kampioenschap kan u op deze site terugvinden.

ATAC in Turnhout en Olse in Merksem pakken zondag nog uit met open meetings. De jongeren kunnen terecht in Lommel (jeugdmeerkamp) of Sint-Niklaas (jeugdmeeting) en in Deinze worden uiteraard de meerkampen van zaterdag verdergezet.

In Oostende wordt zaterdagavond de Metarelax Ostend Night Run gelopen met een halve marathon als langste afstand. Het zwaartepunt van de straatkoersen situeert zich zondagochtend eveneens in West-Vlaanderen, maar dan in Wevelgem, waar FLAC het Belgische kampioenschap halve marathon inricht. Voor veel deelnemers een laatste ultieme test met het oog op het BK marathon dat op 8 oktober in het Zuid-Nederlandse Eindhoven wordt gelopen. Onder die deelnemers in Wevelgem ook West-Vlaming Koen Naert, die voor zijn club Excelsior Brussel zonder tegenslagen een volgende nationale titel moet kunnen oogsten. U kan hier de deelnemerslijst van dat BK halve marathon raadplegen.

Er wordt zondag nog meer op de weg gelopen dan in Wevelgem alleen. Zo is er de Maasrun in Lanaken (ATLA,max.10M), de Bosmarathon in Buggenhout (LEBB, marathon), de Groenloop in Aalst (EA, max.12K), de Berenloop in Beernem (BEHO, 10K) en tenslotte Dwars door Mechelen (AVT, max.10K).