05/10

Atletiekblik op weekend: marathonmedailles in Eindhoven

-jd17625

Ann Sofie Claeys vorig jaar op het hoogste Belgische trapje in Eindhoven.

Nu de laatste nationale medailles in de atletiekstadia werden uitgedeeld, rest er nog alleen het nationaal marathonkampioenschap. Net zoals tijdens de voorgaande jaren, wordt die 42 kilometer zondagochtend in het Nederlandse Eindhoven gelopen.

Bij de mannen ontbreekt titelverdediger Stijn De Vulder/ACG, maar zijn podiumcollega’s van vorig jaar – Kristof Nackaerts/LYRA en Gerd Devos/DCLA – zijn opnieuw van de partij voor wat in Eindhoven een hele open kampioenschapsrace lijkt te worden. Ann Sofie Claeys/RCG is wel van de partij in de Philipsstad om haar gouden medaille van vorig jaar te verdedigen. De Oost-Vlaamse krijgt het niet onder de markt: ook het West-Vlaamse duo Hanna Vandenbussche/AVR – Annelies Deketelaere/HAC en het Vlaams-Brabantse tweetal Karen Van Proeyen/ROBA – Eva Galle/DCLA, hebben zin in het podium. Bekijk hier alle info over de marathon van Eindhoven , de deelnemerslijst voor het nationaal kampioenschap en de praktische richtlijnen.

Uiteraard heeft niet iedereen zin in een marathon en de liefhebbers van de kortere loopafstanden hoeven niet werkloos aan de kant te blijven. Vrijdagavond is er in De Haan (OB) de Coq trail over 10K.  Zaterdagnamiddag is er in Boom de One World Run (max.12K) en zondagnamiddag wordt de Limburgse hoofdstad weer ingepalmd door duizenden lopers die er deelnemen aan HBVL Dwars door Hasselt. In deze klassieker is 15K de langste afstand.

De zomeratletiek zelf is nochtans nog niet helemaal opgeborgen. Vooral de werpers kunnen nog meerdere startgelegenheden benutten om hun werptuig verder te laten landen. Zo is er zaterdag nog een werpvijfkamp voor Masters in Tienen; een werpmeeting in Eeklo en een Kids’ Athletics in Hamme. In Essen gaat men zaterdag nog internationaal met een gesloten wedstrijd tussen clubs uit België, Nederland en Duitsland. Zondag 8 oktober pakt ABES in thuishaven Edegem nog uit met een kampenmeeting voor werpers en springers.