06/04

Atletiekblik op weekend: lente...

dsc-0246

Deze groep nationale toppers blijven nog even in warmere omstandigheden aan de slag. Voor hen nog geen wedstrijden in de Paasvakantie.

De weermaker heeft voor de volgende dagen het betere lenteweer beloofd. Toch blijft het nog relatief kalm op en rond het atletiekovaal, terwijl de mannen van de weg naar een eerste hoogtepunt toeleven.

In het midden van de Paasvakantie krijgen de jongste atleetjes opnieuw een ruime keuze aangeboden. Vrijdag is er de Kids’ Athletics van ALVA in Aalst; zaterdag is er de VAL-Jongerentrofee in Deinze én een Kids’ Athletics in Ninove en zondag een Jeugdmeerkamp in Neerpelt. De oudere atleten, die niet ergens in binnen- of buitenland op stage zijn, kunnen zich al uitleven in de open meetings van Tongeren op zaterdag of van Turnhout op zondag.

Zaterdag is er een wegwedstrijd tussen Arendonk en de aangrenzende Nederlandse gemeente Reusel. De langste afstand van deze ARAC-organisatie is 10 mijl. De dag nadien zijn vele Belgische ogen nogmaals gericht naar onze Noorderburen: heel wat van onze betere afstandslopers nemen er deel aan de marathon van Rotterdam, met start om 10u00 ’s ochtends.  Hopelijk is de weermaker net dàn niet te gul met de eerste hoge temperaturen van 2018.