11/07

Atletiekblik op weekend: Kortrijkse Guldensporen reiken richting Doha

nd4-0811

Zaterdag is de Flanders Cup van Kortrijk een attractiepool voor internationaal atletiektalent.

Terwijl onze geselecteerde atleten hun ding doen bij de Universiade in Napels en de EKu23 in Gävle, is er de volgende dagen uiteraard ook heel wat beweging op de Vlaamse atletiekvelden. De vijfde tussenstop van de Flanders Cup in Kortrijk is een absolute aanrader.

Vrijdag wordt van wal gestoken met een Kids’ Athletics van ALVA in Aalst, met een jeugdmeeting in Alken en met de open meeting ‘Rosine Wallez’ in Oudenaarde.

Zaterdag heeft de Flanders Cup een jaarlijkse afspraak in Kortrijk. De Guldensporenmeeting geniet vooral in het buitenland een zeer hoog aanzien: tal van wereldvedetten hebben al onuitwisbare prestatiesporen nagelaten aan de Wembley. Ook zaterdag zal dat niet anders zijn: zo komt onder meer gewezen wereldrecordhouder van de 100m (9”72), Jamaïcaan Asafa Powell, de snelheid van het West-Vlaamse kunststof uittesten. Olympisch kampioen Powell liep al 98 keer de 100m in minder dan 10 seconden. In deze 22ste editie van de Guldensporen atletiekmeeting gaan atleten uit 30 landen op zoek naar een selectie voor de wereldkampioenschappen van eind september in Doha. Onder hen – naast Powell - ook medaillewinnaars van Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen.  Het hoeft geen betoog dat onze nationale atleten er zich kunnen optrekken aan de internationale atletiekelite.

De Guldensporenmeeting begint om 14u00 en alle info kan u via de website terugvinden. Nog in de kustprovincie is er zaterdag een jeugdmeerkamp in Oostende. Eén week voor de ‘grote’ Limburgse Nacht, is er zaterdag ook de Nacht Van Alken, een open meeting. Nog een open meeting is er in Burcht met de Grote prijs De Wallen Memorial Colijn. Op een andere locatie in Antwerpen, verwacht AC Kapellen de deelnemers voor een jeugdmeeting.

Zondag zijn er jeugdmeetings in Huizingen en Ninove, terwijl AV Lokeren met de Zilveren Discus hun succesrijke werptrainer François Van Den Branden herdenkt. Alleen kogel en discus staan er op het programma.

Woensdag 17 juli is er ook behoorlijk wat atletiekactiviteit met de Memorial Vilja Tytgat in Dilbeek. Dat is net als de Memorial Van Peteghem-Descamps in Ertvelde een open meeting. In Dilbeek staat de 1000m centraal, in Ertvelde is dat het hamerslingeren. En nog op woensdag is de jaarlijkse internationale meeting van Naimette-Xhovémont een ideale opwarming richting Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder.

Lopers vinden vrijdag hun gading in de Kiezegemse stratenloop in Meensel-Kiezegem, het geboortedorp van Eddy Merckx. De langste afstand van deze DCLA-organisatie is 12K. Ook in Zevergem is er vrijdag een avondjogging van KAAG, met 10K als langste afstand. Zaterdag verwacht SPVI de deelnemers voor de KWB-loop van Weerde (max.10,5K).  Zondagnamiddag is het de beurt aan AVMO bij Tielt Loopt (max.9,85K) en voor wie het graag wat langer wil, die kan diezelfde ochtend naar Aalter waar DEIN de 6 uur (voormiddag) of de 1 uur (namiddag) van Aalter op gang brengt.