21/12

Atletiekblik op weekend: Kerstatletiek

kerstindoor2

De Topsporthal van Gent: klaar voor de Kerstinvasie.

Geen veldloopbedrijvigheid tijdens dit Kerstweekend, maar zowel op straat als onder dak, wordt er de volgende dagen toch heel intensief aan atletiek gedaan.

Tijdens dit lange Kerstweekend heerst er zowaar een heus veldloopbestand in de Vlaamse atletiekwereld. De spikes met lange punten blijven dit weekend dus droog en opgeborgen. Dat is niet het geval voor het schoeisel met korte pinnen, want vrijdagavond is er in de Golazo Arena van Heusden-Zolder de Kerstavond Meeting van AVT waarbij alle leeftijdscategorieën aan bod komen. Een dag later is er in de Gentse Topsporthal de eerste grote indoorafspraak van het winterseizoen. VITA tekent zaterdag voor de Eindejaarsmeeting met een eerste startschot dat al om 9u30 galmt en waar de afsluitende baanronden omstreeks de klok van acht uur ’s avonds worden afgerond. Ook hier komen alle leeftijden aan bod. Zondag en maandag staan ook in onze sport de familie-activiteiten centraal maar dinsdag 26 december, tweede Kerstdag, pakt RC Gent uit met een volgende competitiedag in de Topsporthal. Er komt bij deze open indoormeeting geen jeugd in actie, zodat er wat later (11u00) begonnen en een fractie vroeger (19u40) gestopt kan worden.

Er is uiteraard ook een voldoende aanbod van Kerst- of andere corrida’s in deze donkere decemberdagen. Vrijdagavond is er in Kaprijke de Kerstloop van KAA Gent, met 8,4K als langste afstand. Dinsdag, tweede Kerstdag, pakt AV Molenland in de late namiddag uit met de Rotary Kerstcorrida in het centrum van Tielt (max.10K). Nog een avondje later, woensdag, is er in Meeuwen-Gruitrode alweer de jaarlijkse  Kerstklassieker van AV Toekomst met onder andere de Speedrun van 5K en een langste afstand van 10K. Op hetzelfde moment pakt FLAC in Roeselare uit met de Santa Run. Ook hier is 10K de langste afstand.