27/06

atletiekblik op weekend: jeugd provinciaal, juniores-beloften nationaal en werpmasters

couckuyt-paulien-ifam-2019

Paulien Couckuyt heeft haar ticket voor het EK beloften al op zak en is zaterdag ook present voor het BK van haar leeftijdscategorie in Lebbeke.

Een volgend heet atletiekweekend staat voor de deur. Letterlijk én figuurlijk voor sommige beloften en juniores, want zij krijgen zaterdag al hun Belgisch kampioenschap voorgeschoteld.

Dat is ongewoon vroeg in het seizoen, en het valt bovendien vlak na de examens. Maar de Europese kalendermaker laat weinig keuze over, want de continentale kampioenschappen voor deze leeftijdscategorieën vallen al in de eerste helft van de maand juli. De 12 juniores en de 17 beloften die al een minimum op zak hebben voor Zweden, hoeven zich weinig zorgen te maken, maar voor de jongens en meisjes die tot aan de rand van de limiet raken, wordt het nog een stressvolle zaterdag. Dit BK is een van de laatste mogelijkheden om nog mee op het vliegtuig richting Scandinavië te reizen. Een uitgebreidere voorbeschouwing van dit BK juniores-Beloften volgt hier morgen, maar de deelnemerslijst en het tijdschema zijn al enkele dagen te raadplegen op deze site.

Zaterdag wordt het ook druk voor de jongste atletiekbeoefenaars. Zij zetten hun grote vakantie in met de provinciale kampioenschappen voor benjamins, pupillen en miniemen. Die worden georganiseerd in Turnhout (Antwerpen), Tienen (Vlaams-Brabant), Lanaken (MACD – Limburg), Ertvelde (Oost-Vlaanderen) en Zwevegem (West-Vlaanderen).

Zondag is er nog een nationaal kampioenschap: de masters werken dan in Sint-Niklaas hun BK werpvijfkamp af.  Bekijk hier het tijdschema en de deelnemerslijst. De atletiekzondag wordt verder volgemaakt met open meetings in Edegem (ABES Topmeeting), Nieuwpoort (Paul Van Walleghem’s Coastal Jump Event) en Poperinge (FLAC, Kermismeeting).

Voor de midweekmeetings is woensdagavond VITA aan de beurt met een open meeting in Ninove.

Voor de liefhebbers van het langere loopwerk wordt het alvast zaak om zaterdagnamiddag niet gedehydrateerd te geraken tijdens de Saladekermisloop van Egem (AVMO, max.9,9K) of de 10 Miles van Waasmunster (AVLO, max.10M)