19/04

Atletiekblik op weekend: jeugd met zomerweer naar Bekerschiftingen

mini-jd89485

Zaterdag en zondag gaan de jongste leeftijdscategorieën op zoek naar een collectieve prestatie die hen richting Bekerfinale moet brengen.

De lente werd even voorbijgestoken door echt zomerweer dat de volgende dagen ook de atletiekterreinen zal verwarmen. De Benjamins, Pupillen en Miniemen krijgen dus een leuk extraatje voor hun schiftingen van de Beker Van Vlaanderen.

Nadat deze jongste categorieën eerder deze maand al op meerdere plaatsen centraal werden gesteld door de organisatoren, volgt dus nu een eerste collectieve test. Wie kan zich plaatsen voor de finale van deze Beker van 15 september in Sint-Niklaas ?

Dat antwoord krijgen we zaterdag voor de meisjes, die hun schiftingen betwisten in Oostende, Bornem, Oordegem-Lede, Edegem, Duffel en Neerpelt.

Zondag volgen eveneens zes schiftingswedstrjden voor de jongens in Roeselare, Lokeren, Lebbeke (LEBB), Kapellen, Lier (LYRA) en Genk. Bekijk hier de samenstelling van deze Bekercompetitie.

Een week voor de provinciale kampioenschappen, kunnen ook de andere leeftijdscategorieën zich uitleven in open meetings. Dat is zaterdag het geval in Ertvelde (waar het hamerslingeren extra aandacht krijgt) en in Kortrijk, waar gewezen snelwandeltrainer en jurylid Guy Dorchain herdacht wordt met een Memorial.

Zondag is er nog een Memorial: in Merksem wordt Jos Nuyens voor het eerst herdacht in een open meeting voor Cadetten en Scholieren op de atletiekbaan die de naam draagt van het OLSE-icoon. Ook Ninove serveert zondagnamiddag nog een open meeting en ’s ochtends zorgt Looise in Tessenderlo voor een bijzondere meeting voor andersvaliden.

De brug naar de provinciale kampioenschappen wordt woensdagnamiddag 25 april nog gemaakt in Hulshout en Kessel-Lo, waar de provinciale schoolkampioenschappen van SVS worden gehouden.

Ook op de weg wordt het dit weekend flink druk, zeker aan de bevoorradingsposten die voor de nodige verkoeling moeten zorgen. Vrijdagavond is er de Lenteloop van Deinze (max.13,2K) en zaterdag houden de deelnemers aan de Hyacintenjogging  in het Hallerbos best nog wat adem in reserve om de blauw-paarse bloemenpracht te bewonderen. De langste afstand van deze OEH-organisatie is een halve marathon. Nog op zaterdagnamiddag wordt het dorpscentrum van Linter ingepalmd door lopers voor een langste afstand van 10K. RCT zorgt voor de organisatie van deze Linter Loopt. In Oostrozebeke staat AVMO op hetzelfde moment klaar voor de Ginsteloop met ook al 10K als maximum afstand.

Antwerpen is zondag de hoofdstad van het loopgebeuren. ’s Ochtends wordt de marathon op gang geschoten en vanaf 14u30 is er het massaspektakel van de 10 Miles. Opnieuw opteren tienduizenden al-dan-niet gelegenheidslopers voor een actieve zondagnamiddag in de schaduw van de OLV toren langs en onder de Schelde die hopelijk ook wat voor afkoeling kan zorgen.