28/09

Atletiekblik op weekend: in team op de marathonafstand

-d4s2175

Met zes onder elkaar de marathonafstand verdelen en doorlopen. Dat is het opzet van de Adecco Brussels Ekiden.

Het is al een tijdje geleden, maar het eerste weekend zonder Vlaamse of nationale atletiekkampioenschappen komt er aan. Toch blijven er ook in de laatste septemberdagen voldoende mogelijkheden over voor diegenen die op het einde van een lange hete zomer hun grenzen nog willen verleggen.

Vrijdagavond zijn er twee Kids’ Athletics in Antwerpen: zowel bij Olse Merksem als bij Beerschot.

Zaterdag is het nog behoorlijk druk met jeugdmeetings in Lier (LIER) en Ninove;  open meetings in Alken (met ook het PK hamerslingeren), Aalst (ALVA) en Wervik (FLAC); een open werpersmeeting met jeugd in Eeklo en nog een werpmeeting in Tienen, waar – net zoals in Alken – het provinciaal kampioenschap hamerslingeren wordt afgehandeld.

Zondag is de laatste septemberdag helemaal voorbehouden aan de jongsten met een jeugdmeeting in Sint-Niklaas en een jeugdmeerkamp in Lommel.

Voor de lopers is het seizoen nog niet voorbij, want er wachten nog enkele kampioenschappen over de halve en hele marathonafstand. Nog niet op zondag, want dan is er de Maasrun in Lanaken (max.10M) en een heuse Bosmarathon in Buggenhout (LEBB).
Zaterdag is er nog het jaarlijkse loopfeest in en rond het Brusselse Koning Boudewijnstadion met de Adecco Brussels Ekiden. Opnieuw wordt dat een bonte mengeling van clubteams, op zoek naar een nationaal interclubpodium; gelegenheidsteams met betere lopers uit verschillende verenigingen op zoek naar een mooie prijzenpot en scherpe chrono’s en bedrijventeams op zoek naar het ideale teambuildingsmoment. U verneemt hier alles over deze Adecco Brussels Ekiden.