07/06

Atletiekblik op weekend: Huizingen en Masterbekers

jdc-20180526-000234

OE Halle mag al vier atleten afvaardigen voor het EK in Berlijn, aangevuld met twee juniores voor het WK in Tampere, waarvan deze Michael Obasuyi.

Na de klinkende dubbelstart van de Flanders Cup in Oordegem, hoopt OE Halle zaterdag die succes-serie een verlengstuk te geven in Huizingen. Maar er zijn begin juni nog andere atleten die weinig last van examenkoorts hebben en die zich volledig kunnen concentreren op hun sport: de masters betwisten hun bekers op zondag.

Zaterdag gaat de grootste atletiekaandacht in elk geval naar het provinciaal domein van Huizingen, waar Olympic Essenbeek Halle met de Allonsius Sport Flanders Cup voor ideale omstandigheden zorgt om de betere Belgische atleten richting internationale kampioenschappen te sturen. Benieuwd of de lijst van de 23 EK-geplaatsten voor Berlijn, de 8 juniores voor het WK in Tampere en de 9 scholieren voor het EK in Györ, zaterdagavond verder kan aangevuld worden. Bekijk hier de site van de Allonsius Sport Flanders Cup.

Ook de jeugdreeksen hebben weinig of geen last van de examenkoorts. Zij kunnen zaterdag terecht voor jeugdmeetings in Herenthout (ACHL), Genk, Lokeren en Roeselare (AVR). In Essen krijgen die Benjamins, Pupillen en Miniemen ook nog het gezelschap van de Cadetten.

Zondag is er niet alleen het AG Urban Memorial Sprintfestival onder de bollen van het Brusselse Atomium, er zijn ook nog de vier Bekerwedstrijden voor de Masters, verspreid over drie afdelingen. Deze Bekercompetities zijn – voorlopig – de enige competitie waar de mannen en vrouwen één team vormen. De 12 ploegen van de hoogste afdeling verzamelen in Herentals en gaan op zoek naar de opvolging van titelverdediger AC Waasland. Gastgever ACHL verspeelde de twee voorgaande jaren de titel slechts met het allerkleinste verschil maar de ACHL-Masters beginnen zondag alvast met het thuisvoordeel. Olse Merksem en FLAC zijn de nieuwkomers in deze hoogste afdeling. De tweede afdeling wordt gespreid over Lebbeke en Tongeren en de derde afdeling wordt in Beveren betwist, waar liefst 16 teams worden verwacht. Bekijk hier het overzicht van de Masterbekers.

Nog op zondag nodigt Hermes de jeugd uit in Oostende voor een jeugdmeerkamp.

Vrijdagavond is er in Laakdal (LOOI) de Rapper dan Rap wegwedstrijd. De langste afstand is er 12K. Zaterdagavond is er in het Kempense Lille (ACHL) de Krawatenjogging (max.12K) en maandagavond 11 juni wordt de kermis van Alken-Terkoest (ACA) al voor de 31ste keer vergezeld van een stratenloop (max.10K).