12/07

Atletiekblik op weekend: Guldensporenplatform richting Berlijn

-d4s7280

Wie nog graag naar Berlijn wil, kan in Kortrijk alvast een poging ondernemen. De buitenlandse deelnemers zullen er alvast graag een handje toesteken.

Met de nationale medailleverdeling achter de rug, kunnen onze toppers zich nu opnieuw helemaal focussen op de prestatie. De einddatum voor een EK-kwalificatie in Berlijn nadert immers met rasse schreden, maar nu zaterdag biedt de Flanders Cup van Kortrijk een extra uitgelezen kans.

Vrijdagavond pakt ASV Oudenaarde uit met haar jaarlijkse topwedstrijd, de Rosine Wallez-meeting in het Burgemeester Thienpontstadion.

Zaterdag is er al de zesde Flanders Cup van deze zomer. De Kortrijkse Guldensporenmeeting heeft in het verleden al heel wat internationale toppers – tot wereld- en Olympische kampioenen toe – kunnen aantrekken. En dat zal zaterdag niet anders zijn. Dat vormt dus best een ideaal decor voor de atleten die in augustus nog graag richting Berlijn willen trekken maar die nog niet de limiet achter hun naam hebben staan. Op 21 juli, nationale feestdag, is de Nacht van de Atletiek de allerlaatste mogelijkheid om zich bij te voegen aan de al lange lijst van geselecteerden. Maar ook zaterdag dus, één weekje vroeger,  kan Kortrijk soelaas brengen. De lijst van de ingeschreven atleten oogt alvast in-druk-wekkend.  Overigens staat deze Guldensporenmeeting ook een beetje in het teken van een goed doel, een unicum in het Flanders Cup wereldje. Er wordt een inzameling van sportkledij en schoenen aan de meeting gekoppeld en de verzamelde spullen gaan naar het sportkledijfonds van Kortrijk zodat ook minderbegoede atleten makkelijker toegang kunnen krijgen tot de atletieksport.

Nog op zaterdag is er de Nacht Van Alken, een open meeting met jeugd; een gewone open meeting in Beveren en een jeugdmeeting met cadetten in Kapellen.

Zondag kunnen de jeugdatleten zich uitleven op de meerkampen van Huizingen, op de jeugdmeeting in Ninove of op de open meeting met jeugd in Nieuwpoort. Kogelstoters en discuswerpers vinden zondagnamiddag hun heil bij de Zilveren Discus, een kampenmeeting van AV Lokeren ter nagedachtenis aan trainer François Van den Branden.

Woensdagavond 18 juli is er op het Roelandsveld in Dilbeek de jaarlijkse Gouden 1000m: deze Memorial Vilja Tytgat staat gecatalogeerd als een open meeting (vanaf cadet).

Vrijdagavond opent de Kiezegemse stratenloop (DCLA) het weekend voor de lopers. In de buurt van het geboortehuis van Eddy Merckx in Meensel-Kiezegem is er een parcours uitgestippeld met 12K als langste afstand.  Zaterdag blijven de loopactiviteiten in Vlaams-Brabant met de Veldkantjogging in Grimbergen (max.12,5K) en de KWB-loop van Weerde (SPVI, max.10,5K). In Aalter begint ook al op zaterdag een tweedaags loopevenement, waarbij tevens het Belgisch kampioenschap 24 uur ultraloop is ondergebracht. De 24 uur start op zaterdag om 17u00 en in de late avond is er nog een Nachtmarathon. Zondagvoormiddag 15 juli starten de 6 uur van Aalter en in de namiddag is er nog een uurloop. De organisatie is in handen van AC Deinze.

En uiteraard zijn onze nationale topjuniores nog tot zondag aan het werk in Tampere bij hun wereldkampioenschap.