11/01

Atletiekblik op weekend: geen verpozing

-44h0504-44h0504

Arnaud Janssen (links) en Simon Ferson deelden vorige zondag de Limburgse veldlooplakens bij de scholieren uit in Lanaken. Zondag kunnen ze hun duel overdoen in Alken.

In het tweede weekend van 2018 blaast het indoorgebeuren wat stoom af na het overvolle provinciale weekend van vorige zaterdag en zondag. Toch zullen er op meerdere plaatsen weer vele prestaties en lange uren geklopt worden. Zaterdag onder dak, zondag in het veld.

Vooral op zaterdag dan, want met de Superkrack 4 + Expres 3 meeting van HAKI in Hoboken, worden weer alle leeftijdscategorieën aan het werk gezet in de Sportschuur. Wanneer om 10u00 het eerste startschot in Hoboken weerklinkt, heeft Vlierzele er in de Topsporthal van Gent al een half uurtje 60m-sprints opzitten. Opnieuw het begin van een héle lange dag, want deze open meeting dooft pas de lichten na de 4x200m die omstreeks 21u00 zouden moeten afgehandeld zijn.

Veldlopen kan uiteraard ook, maar dan op zondag. In Alken is de volgende wedstrijd van het Limburgse Cross Criterium aan de beurt en in het Oost-Vlaamse Maldegem is AC Meetjesland al aan een 27ste Grote Prijs toe. Dat zijn nog altijds 20 edities minder dan de Pallieterloop van AC Lierse aan het Fort van Kessel.

Ook de liefhebbers van natuur-en stratenlopen vatten, na het eindejaarsgebeuren in de corrida’s, het nieuwe jaar aan. Dat kan zondag met de Winterloop van AC Deinze in de Brielmeersen (max.13,2K) of met de Dirk Martens Corrida van Eendracht Aalst. Vanaf de Grote Markt in de Ajuinenstad worden er rondjes gelopen met een langste wedstrijdafstand van 12K.