06/07

Atletiekblik op weekend: Flanders Cups in West-Vlaanderen

sized-kortrijk-guldensporenmeeting-flanders-cup-708

Kortrijkzaan Mathijs Casteele won vorige zondag zijn eerste nationale titel in de steeple. In die hindernissenwestrijd kwam hij ook vorig jaar aan de slag in de Guldensporenmeeting. Ook nu belooft de Kortrijkse steeple hoogstaand spektakel.

Met de Belgische kampioenschappen Alle Categorieën werd de limietenjacht op Universiade en Europese beloftenkampioenschappen afgesloten. Maar voor Grosseto en Londen rest er nog wat tijd, al moeten de juniores wel klaar zijn met hun klus voor zondagavond.

Die schaarse junioresmogelijkheden liggen zaterdag in Kortrijk en zondag in Brussel. Vrijdagavond dingen de Limburgse lopers naar de provinciale 10.000m-titels tijdens een open meeting van Sint-Truiden. In Brasschaat kunnen de jongsten aan de slag in een Kids’Athletics. Nog op vrijdag gaat er ' namiddags in de buurt van Parijs een scholiereninterland door tussen de Vlaamse Atletiekliga, de Waalse federatie en het Franse departement Ile de France. Plaats van gebeuren is het Stade des Maradas van Cergy-Pontoise. Bekijk hier de Vlaamse scholierenploeg voor deze interland.

Zaterdag staat de Kortrijkse Guldensporenmeeting in de kijker. Dat is al de 5de Flanders Cup van deze zomer en de 20ste editie van deze meeting die in het verleden meer weerklank kreeg buiten de landsgrenzen en meerdere absolute wereldtoppers over het Wembley-tartan kreeg. Kortom: een uitgelezen mogelijkheid voor de kandidaten in spé voor Grosseto en Londen. Bekijk hier de info over de Guldensporenmeeting.

Er staat zaterdag nog een Flanders Cup op West-Vlaamse grond te gebeuren. In Ieper worden de tweede Flanders Cup Meerkampen van 2017 afgewerkt. Uiteraard krijgt deze tweedaagse een vervolg op zondag. Het volledige meerkampaanbod – van Benjamin tot Master – noopt organisator FLAC twee keer tot een vroege start: telkens om 10u00 ’s ochtends.

Nog op zaterdag zijn er open meetings in Burcht (Grote Prijs De Wallen) en in Essen (met ook het open Antwerps kampioenschap 10.000m). En we blijven in Antwerpen – met Beerschot op de Groenplaats – voor een volgende Urban AG Memorial Van Damme. Deze keer staat het verspringen centraal. In Sint-Truiden is er zaterdag nog een Jeugdmeeting zonder Cadetten.

Zondag speken enkele nationale toppers nog eens af in het Koning Boudewijnstadion voor de Brussels GP, maar ook in Vlaanderen staat er een en ander te gebeuren. AV Lokeren eert de overleden werptrainer François Van Den Branden met hun Zilveren Discus kampenmeeting (met ook kogel op het programma) en verder zijn er jeugdmeetings (met Cadetten) in Oordegem-Lede, Essen en Nieuwpoort.

De lopers komen vrijdagavond al op de weg in actie in Oordegem (RCG) bij de FOCA-stratenloop (max.10K), in Zeebrugge (OB) bij de Strandloop (max.10K) of in Zevergem (KAAG) bij de Avondjogging. Bij elk van deze drie stratenlopen is de langste afstand 10 kilometer.

Zondagavond staat DCLA aan het organisatieroer van Glabbeek loopt (max.10K) en maandagavond worden de straten van een kermisvierend Tessenderlo weer ingepalmd door duizenden deelnemers aan The Classic (LOOI, max.10K).

Bekijk hier de Vlaamse wedstrijdkalender.