26/07

Atletiekblik op weekend: Flanders Cup in Merksem, Meerkampen in Dilbeek

atllnad-0807-

De zon en de warmte gooien dit weekend hopelijk niet teveel schaduw over de prestaties van de atleten.

Terwijl zowat alle Europese warmterecords sneuvelen, is het voor sportmensen net iets moeilijker om in die omstandigheden het beste van zichzelf te geven. Gelukkig lost de weermaker de volgende dagen het gaspedaal eventjes, maar er zijn natuurlijk betere (en slechtere) omstandigheden om records te breken. Hoe dan ook: De Vlaamse meerkampers in Dilbeek en de deelnemers aan de Flanders Cup in Merksem, zullen er rekening moeten mee houden.

Twee dagen lang trekken de meerkampers naar het Dilbeekse Roelandsveld om er de Vlaamse medailles te verdelen. Is het voor ‘gewone’ atleten al geen sinecure om de hitte te trotseren, dan geldt zulks in meervoud voor de meerkampers. Het wordt alvast een interessante tweedaagse aan de Brusselse rand en een doorwinterd meerkamporganisator als DAC, weet wel met alle omstandigheden om te gaan. Bekijk hier de deelnemers en het tijdschema voor deze Vlaamse kampioenschappen van zaterdag en zondag.

Een jeugdmeerkamp wordt zaterdag ook gehouden in Knokke, met Olympic Brugge als organisator.

Voor de deelnemers aan de zesde Flanders Cup van deze zomer, beperken de klimatologische problemen zich tot één, maximaal twee inspanningen. Maar ook aan de Rode Loop, op de Jos Nuyenspiste van Merksem, zullen er opnieuw leuke atletiekmomenten kunnen beleefd worden in wat voor Olse Merksem een jubileumuitgave wordt: het Internationaal Antwerps Atletiek Gala blaast zaterdag 55 kaarsjes uit.

Het atletiekweekend wordt vrijdagavond ingeleid in Bornem met de Memorial Jos Muyshondt, een open meeting.

Terwijl de meerkampers zondag  in Dilbeek aan de lijve ondervinden hoe zwaar of warm de eerste dag is geweest, kunnen andere atleten terecht op de open meetings van Tielt en Heusden-Zolder, op dezelfde baan als waar de KBC-Nacht van een week geleden zich heeft afgespeeld. Nog op zondag organiseert AC Waasland in het Bontinckstadion van Sint-Niklaas een manche van de VAL-Jongerentrofee.

Dinsdagavond 30 juli brandt de atletieklamp in Oost-Vlaanderen: dan wuiven Volharding Beveren en ASV Oudenaarde de eerste vakantiemaand uit met een open meeting.

Afstandslopen in tropische omstandigheden, dat is niet ideaal. Maar AV Looise gooit op zondag toch enkele stevige pro-argumenten in de mand: het ochtendlijke startuur en vooral de groene omgeving maken de Bosloop van Tessenderlo van maximaal 13,8K, al een heel stuk draaglijker.