08/06

Atletiekblik op weekend: FC Huizingen en Masterbekers

-jd20105

De mannen en vrouwen Masters van AC Waasland verdedigen in Gentbrugge hun Beker van 2016.

Na twee drukke zaterdagen in het Putbosstadion van Oordegem-Lede, verplaatst de Flanders Cup zich richting Vlaams-Brabant, waar Olympic Essenbeek Halle in Huizingen paraat staat voor de derde competitie van de serie.

OEH mag dan wel de jongste telg in het Flanders Cup circuit zijn – ze zijn er toe aan een vierde editie – de Allonsius Sport meeting groeide elk jaar een stukje verder in kwaliteit en kwantiteit. Dat zal zaterdag in het provinciaal domein van Huizingen niet anders zijn. Voor die kwaliteit zullen zeker ook de eigen OEH-toppers zorgen. Net zoals de twee wedstrijden in Oordegem-Lede, ligt de focus tijdens deze Flanders Cup op de kwalificatie voor de internationale zomerkampioenschappen. Bekijk hier de site van de Allonsius Sport meeting.

De avond voordien opent ADD in Tongeren het atletiekweekend met een open meeting. Terwijl de Cadetten en Scholieren stilaan andere (examen) katjes te geselen hebben, krijgen de BePuMi het atletiekrijk voor zich alleen op zaterdag. Zo zijn er jeugdmeetings in Genk en Roeselare en jeugdmeerkampen in Maldegem, Oostende en Vilvoorde. In de Driefonteinen geldt deze organisatie van VAC tevens als Vlaams-Brabants jeugdmeerkampkampioenschap.

De Masters hoeven al een tijdje niet meer gebukt te gaan onder examenstress. Maar zij krijgen zondagnamiddag wel een ander soort zenuwslopende bezigheid voorgeschoteld: hun Beker van Vlaanderen. Sedert vorig jaar is deze competitie op een baanbrekend spoor gereden: mannen en vrouwen worden ondergebracht in eenzelfde Bekerwedstrijd. Was het in juni 2016 nog een beetje zoeken naar de juiste waardeverhoudingen van de samengesmolten teams, dan wordt deze editie al een stuk evenwichtiger. Het dozijn ploegen dat in de hoogste afdeling strijdt, verzamelt in Gentbrugge. Daar wordt een opvolger voor AC Waasland gezocht. In tegenstelling tot vorig jaar wordt de tweede afdeling opgesplitst in twee series: zowel in Kapellen als in Oudenaarde zoekt men één stijger naar de hoofdklasse en wordt een tuimeling naar de derde afdeling zo goed als mogelijk vermeden. Die derde afdeling wordt afgewerkt in Ninove, waarmee dus driekwart van deze BVV Masters zich op Oost-Vlaams territorium afspeelt. Bekijk hier de samenstelling van deze BVV Masters.

Ook de jongsten worden niet vergeten op zondag, met een jeugdmeeting in Herenthout (ACHL) en een jeugdmeerkamp in Heusden (AVT).

De lopers op de weg kunnen het weekend vrijdagavond beginnen in Laakdal (LOOI) waar 12 kilometer de langste afstand is van de Rapper dan Rap.

Zaterdagnamiddag is er de Jogging van Machelen (max.10K) en zaterdagavond de Krawatenjogging in Lille (ACHL, max.12K).

Maandagavond is AC Alken al aan de 30ste editie toe van de Kermisloop van Alken-Terkoest (max.10K).