28/12

Atletiekblik op weekend: Exit 2017

2018
Na een veldlooploos Kerstweekend, is het crossgebeuren ook tijdens het jaareinde beperkt. Alleen in Ertvelde worden de spikes in open lucht aangetrokken, terwijl de indoortrein in de Topsporthal ondertussen doordendert. De laatste looppassen van 2017 worden zondag in Leuven gezet.

De internationale Augustijn Kerstveldloop is al aan een 71ste editie toe en kon de laatste jaren steeds een uitstekend deelnemersveld samenbrengen. Met het afslanken van de CrossCup wint deze organisatie aan de Hoge Wal trouwens nog wat meer aan belang in ons nationaal veldloopwereldje. Het zal zaterdagnamiddag in Ertvelde beslist een aantrekkelijk eerbetoon worden aan Tom Compernolle, de Riemse topveldloper die in de zomer van 2008 bij een verkeersongeval om het leven kwam.

Nog op zaterdag, en niet zo heel ver van de Ertveldse Hoge Wal,  wordt het alweer druk in de Gentse Topsporthal met de Cedric Van Branteghem Eindejaarsmeeting van STAX. Deze open meeting met jeugd begint al om 09u30 en de organisatoren hopen om ’s avonds omstreeks de klok van zeven de lichten te kunnen doven.

Het eindejaarsweekend begint al op vrijdagavond in de Golazo Arena van Heusden-Zolder. AVT stelt het polsstokspringen (vanaf de miniemencategorie) centraal, naast enkele andere spring- en sprintnummers.

Voor de allerlaatste atletiekactiviteit van 2017 moet men zondagochtend op het Ladeuzeplein in Leuven zijn. Daar trekt de Eindejaarscorrida al meer dan 5.000 voorinschrijvingen aan, zodat de maximale bezettingsgraad van 6.500 lopers door de Leuvense binnenstad vlotjes zal bereikt worden. Alvorens de Sylvesternacht in te duiken, hebben de deelnemers de keuze uit 4, 8 of 12K. De eerste start is er al om 09u30.

Tegen zondag omstreeks het middaguur zit dan het hele binnenlandse atletiekjaar 2017 er op. Maar 2018 kijkt al om de hoek, met de provinciale indoorkampioenschappen in de Topsporthal en twee veldloopklassiekers (Grimbergen en Hulshout).