17/10

atletiekblik op weekend: Ekiden besluit zomerseizoen

-jd60818-00001

Het mannenpodium van vorig jaar: ROBA won de interclubtitel voor AC Geraardsbergen en AC Herve.

Een blik doorheen het raam naar buiten, dat liegt niet. De zomer zit er op. De laatste organisaties komen er dit weekend nog aan.

In Sint-Niklaas is er zaterdag nog de werpersmeeting van de (aller)laatste kans. Diezelfde zaterdag wordt het weer letterlijk over de koppen lopen in en om het Koning Boudewijnstadion te Brussel. De jaarlijkse massa-Ekiden verzamelt daar heel wat lopers, al dan niet aangesloten, al dan niet in goed conditie, al dan niet met teamambities. Na afloop van deze Adecco Brussels Ekiden, die veertien dagen later geprogrammeerd werd ten opzichte van vorig jaar, worden ook de nationale interclubtitels van de Ekiden uitgereikt. Een massale belangstelling van onze atletiekclubs is er echter niet: amper 14 mannenteams (waarvan sommigen met meerdere zestallen) en 11 vrouwelijke ploegen hebben zich aangemeld. Dat hoeft uiteraard geen verbazing te wekken, want de betere afstandatleten worden tijdens dit evenement weggeplukt om in het shirt van lucratieve bedrijven hun beste beentjes voor te zetten. De mannen van ROBA verdedigen er hun titel, de vrouwen van Volharding doen dat niet. Bekijk hier de deelnemende teams voor dat kampioenschap.
De dag nadien kunnen de liefhebbers in Brugge de hele marathonafstand nog eens afleggen, maar dan niet in estafettevorm. Tijdens deze Generali Great Bruges Marathon is er ook een wedstrijd over de halve afstand voorzien. Nog op zondag is er in Herenthout (ACHL) een natuurloop van maximaal 15K en in Kortessem wordt de Kerkenloop betwist over een langste afstand van 13,1K.