26/09

Atletiekblik op weekend: einde seizoen, maar WK begint

-jd68156-00001

Het WK moet nog beginnen in Qatar, en ook voor deze werpers is het zomerseizoen waarschijnlijk nog niet voorbij...

Dit weekend start voor het eerst in het Midden-Oosten het grootste atletiekfeest van de wereld. Dat gebeurt ook met de grootste Belgische delegatie ooit voor zo’n wereldkampioenschap. Bij ons lijkt de zomer voorbij: de herfstsymptomen laten zich buiten steeds meer gelden. Toch is het nationale atletiekseizoen nog niet helemaal voorbij…

Zo opent Olse Merksem vrijdagavond met een Kids’ Athletics en is er  zaterdag nog voldoende startgelegenheid in de open meetings van Aalst (English meeting van ALVA) en Wervik (Memorial Patrick Degreef van FLAC). In Alken wordt er nog het Limburgs kampioenschap hamerslingeren gekoppeld aan een open meeting en in Eeklo kunnen de werpers zich uitleven tijdens een kampenmeeting. De jeugd, met cadetten, kunnen zaterdagnamiddag ook aan de slag in Aartselaar.

Er zijn nog twee jeugdmeetings op zondag, in Sint-Niklaas en in Lommel, terwijl de Nazomermeeting van Olse in Merksem een open meeting is, met wedstrijden voor de BePuMi.

Op de weg is er, veertien dagen voor het Belgisch kampioenschap marathon in Eindhoven, ook nog voldoende startgelegenheid. Vrijdagavond is er in Deinze de Corrida van de Leievallei (max.12K); zaterdagavond is er de Metarelax Night run in Oostende (max.21K) en zondagochtend de Maasrun in Lanaken met 10 miles als langste afstand. In de namiddag wordt er in het stadspark van Aalst de Groenloop afgewerkt (EA, max.12K) en wie liever de langere afstanden verkiest, kan terecht in de Bosmarathon van Buggenhout (LEBB) waar onder meer een halve en hele marathon – al dan niet in estafettevorm - worden voorgeschoteld.

Uiteraard kan u het wereldkampioenschap in Doha ook volgen via onze website.