19/12

atletiekblik op weekend: de kerstman mag meedoen...

belgaimage-88171646-full
Nog drie veldlopen, en dan zit 2019 er definitief op. Het indoorgebeuren heeft met nog 7 competities te gaan, wat meer dingen af te handelen tijdens de eindejaarsdagen. Twee crossen en vier indoorwedstrijden komen nog voor Kerstmis aan bod...

De veldlopers hebben zondag de keuze uit Lille en Dilsen. De Parkloop van MACD heeft in park Ter Motten in Dilsen al een lange geschiedenis achter de rug en telt uiteraard ook mee voor het Limburgs CrossCriterium. In het recreatiedomein van de Lilse Bergen schotelt ATAC de deelnemers die zondag een gevarieerd parcours onder de spikes.

Het indooraanbod gaat verder dan zondag alleen. Vrijdagavond is er de Kerstavondmeeting van AVT in de Golazo Arena van Heusden-Zolder, waar alle leeftijdscategorieën hun gading vinden. Zaterdag is er in het technisch instituut Sint Paulus van Mol een kampenmeeting (hoog, polsstok en kogel) die van ’s ochtends tot de vooravond wordt gespreid en diezelfde namiddag ontvangt RCT aan het Houtemveld in Tienen de BePuMi voor een jeugdmeeting.

Natuurlijk is het ook in de Topsporthal Vlaanderen weer flink druk op zaterdag. Met de eindejaarsmeeting van VITA zal er aan de Gentse Watersportbaan beweging zijn vanaf 9u20 tot na 20u00…

En met het eindejaar, duiken ook de Kerst- en Nieuwjaarscorrida’s weer op. FLAC opent de rij met de Santarun in Roeselare. De afstand is er 10K.

Bekijk hier de wedstrijdkalender van de Vlaamse Atletiekliga.