27/12

Atletiekblik op weekend: de eindsprint van 2018

kerstkaart-mail-2019
Ook de laatste dagen van 2018 zijn niet gespeend van enige atletiekactiviteiten. Integendeel: op sommige locaties wordt het zowel in ’t veld, als op straat als onder dak, nog bijzonder druk.

Zo is er zondag  in Ertvelde de enige veldloop die de brug maakt tussen oud en nieuw. Bij AS Rieme zijn ze bovendien niet aan hun proefstuk toe: deze 72ste editie van de Kerstveldloop leunt dit jaar bijzonder dicht bij Nieuwjaar aan. Traditioneel valt deze veldloop op en rond de Hoge Wal flink in de smaak bij de nationale toppers en subtoppers. 

Ook in de Leuvense straten wordt het de laatste zondag van 2018 over de koppen lopen. ’s Ochtends is de Bondgenotenlaan een traditionele plaats van afspraak voor duizenden lopers die een sportieve trip doorheen de binnenstad na 4, 8 of 12 kilometer afronden op het Ladeuzeplein. 

En het wordt ook dringen bij de laatste twee indoorcompetities van het jaar. Vrijdag is er in de Heusdense Golazo Arena een open Sylvestermeeting waar AVT de sprinters en springers verwacht vanaf de cadettencategorie. Een dag later mobiliseert STAX een flinke brok organisatie-energie om de Eindejaarsmeeting in de Gentse Topsporthal in goede banen te kunnen leiden. Alle leeftijdscategorieën komen aan bod tussen 09u30 ’s ochtends en 19u15 ’s avonds.

Zo bereikt ook het atletiekjaar 2018 een eindpunt. De medewerkers van Atletiek Vlaanderen wensen u alvast een sportief jaareinde en een even actieve start van 2019.