07/04

atletiekblik op weekend: de eerste open meetings

-d4s6717

Discussen, speren en hamers maken zaterdag in Eeklo voor het eerst kennis met de lentelucht van 2017.

Met het gros van Vlaanderens atletiekwereld nog ergens op stage, zijn de competities van het Palmzondagweekend nog grotendeels voorbehouden aan de jongste atleten, alhoewel…

Looise opent de debatten op vrijdagavond met een jeugdmeeting in Tessenderlo en in Aalst zorgt ALVA voor een Kids’ Athletics.

Zaterdag kunnen de Benjamins, Pupillen en Miniemen terecht in Tongerlo (ACHL) voor een jeugdmeeting, terwijl in Eeklo AC Meetjesland uitpakt met een eerste werpmeeting vanaf de cadettencategorie, waarbij de discuswerpers, speerwerpers en hamerslingeraars voor het eerst de lentelucht van 2017 kunnen proeven. Ook kogelstoten en gewichtwerpers kunnen er aan de slag, maar niet elk werpnummer staat voor elke leeftijdscategorie op de planning.

Ook op Palmzondag zijn er twee organisaties. Tijdens die voorspelde zomerse dag, kan de jeugd z’n ding doen in de jeugdmeerkamp van Neerpelt, en voor de eerste echte open meeting van dit zomerseizoen moet je bij ATAC in het Stadspark van Turnhout zijn.

Ook de eerste midweekcompetitie van 2017 komt er volgende week al aan. AC Pajottenland verwacht op woensdag 12 april in Gooik de jongste categorieën voor een jeugdmeerkamp.