27/10

Atletiekblik op weekend: Bonheiden en Heverlee duiken als eersten het winteruur in

nad-1014

Belgisch kampioen korte veldloop, Ali Hamdi, treedt zondag in eigen club aan in de lange cross.

In het laatste oktoberweekend ontwaken we zondagochtend allemaal met het winteruur. Een uurtje extra slaap en dat komt zeker ook de veldlopers, die zondag aan hun individuele veldloopwinter beginnen, ten goede.

AK Bonheiden heeft al jaren een patent op de opener van dat veldloopseizoen. Ook nu zal het eerste startschot van de nieuwe veldloopwinter zondag in het Domein Berentrode klinken voor de 24ste mannen- en 25ste vrouwenveldloop. Maar Bonheiden is die zondagnamiddag niet alleen. Bij Daring Leuven hebben enkele jonge enthousiastelingen de ‘oude’ jaarlijkse DCL(A)-veldloop na meer dan twee decennia opnieuw van onder het stof gehaald. De vroegere Leuvense veldloop stond ooit steevast op tweede Kerstdag op de kalender, maar nu verschuift hij dus naar de winterstart. De Heverleese kazerne De Hemptinne werd wel behouden als actieterrein.

Beide veldlopen – geografisch niet eens zo ver van elkaar - vormen de enige atletiekbeweging in aanloop naar Allerheiligen, een dag waarop de atletiekbedrijvigheid ook al plaats maakt voor andere dingen.