09/08

Atletiekblik op weekend: Berlijn, maar ook ACM-wedstrijd in Mol

-jd22294

Zaterdag kunnen de plaatselijke atleten opnieuw een podiumplaatsje ambiëren op het podium van hun Nacht van de Vriendschap.

De Flanders Cups 2018 mogen dan al afgehandeld zijn en de Europese kampioenschappen draaien op volle toeren in en om het Olympisch stadion in Berlijn, toch is er volgend weekend ook nog wat actie te beleven op de Vlaamse atletiekterreinen.

Zaterdag pakt Vabco Mol alweer uit met de Nacht van de Vriendschap, een Athletics Classic Meeting. Ook in Beernem is er zaterdagnamiddag een open meeting, een organisatie van Racing Club Gent. In Oordegem-Lede is er dan de Halfoogstmeeting waar de Benjamins, Pupillen en Miniemen hun opwachting kunnen maken.

Zondag is er opnieuw actie op de piste van Beernem, maar deze keer staat  AC Beverhout aan het roer van een jeugdmeerkamp. Die jeugd is zondagnamiddag ook welkom in Peer voor de jeugdmeeting Trofee Pater Vandenberk (AVT). Geen jeugd, maar wel 35-plussers komen zondag aan de slag bij de Mastermeeting van Molenland in Tielt. De andere categorieën kunnen terecht bij de open meetings van Kapellen (met PK 10.000m) en de GP Josse Ringoir in Aalst (EA).

Midden volgende week is er op Halfoogst ook nog traditioneel het Kampioenschap Van Vlaanderen voor Cadetten en Scholieren in Gentbrugge, maar daarover later meer.