Webshop

De focus ligt dit weekend nog maar eens op Scandinavië, maar deze keer niet in Zweden, wel in Noorwegen, waar onze nationale atletiekploeg een flinke klus te wachten staat bij de European Team Cup. Die vroegere EuropaCup zwom de laatste jaren in nogal wat woelwater: het onderging niet alleen een naamswijziging, de zoektocht naar een definitieve formule is nog niet afgerond.

Feit is dat ons team een flinke opdracht wacht., maar daarover binnenkort meer. En er valt natuurlijk ook in het binnenland nog wat leuk atletieknieuws te rapen.

Zo is er op zaterdag een Athletics Classic Meeting in Mol. Deze klassieke Nacht van de Vriendschap is meteen de voorlaatste ACM-organisatie van deze zomer. Diezelfde namiddag organiseert ATLA in Lanaken de Euregiomeeting (een open meeting met jeugd) en kunnen de jongste categorieën zich uitleven in de jeugdmeerkamp van Beernem (BEHO) of de jeugdmeeting van Ninove

Zondag zijn er open meetings in Aalst (EA) en in Beernem, maar in tegenstelling tot zaterdag, pakt RC Gent nu de organisatie voor haar rekening in het sportpark Drogenbrood. In Kapellen is er zondag ook nog een open meeting met daarbij het (open) Antwerps kampioenschap hamerslingeren.

Woensdag, de avond voor de feestdag van halfoogst, pakt Looise in Tessenderlo nog uit met een midweek – open meeting. 

Auteur: Michel JORDENS
Publicatiedatum: 08/08/2019
Locatie: Brussel