30/03

Atletiekblik op weekend: begin van paasvakantie is voor jeugd

pka-49
Vorige zondag vloeide het winterseizoen naadloos over in het zomerseizoen. Terwijl in Kampala het WK veldlopen en in Daegu het WK indoor voor masters werd afgerond, stonden op de Lierse Grote Markt de marathonlopers al klaar om de Vlaamse medailles te verdelen. Vanaf dit weekend staan ook de eerste pistewedstrijden op de kalender.

Bij het begin van de paasvakantie zijn die eerste wedstrijden op het kunststof nog helemaal voorbehouden aan de jeugd. Olse Merksem bijt vrijdagavond al de spits af met een Kids’ Athletics, maar zaterdag is het in Deinze al meteen ernst met de opener van de VAL-Jongerentrofee. Het is de eerste van tien tussenstationnetjes in dit regelmatigheidscriterium. Maar ook in Burcht (WDK Meeting Memorial Dirk Verhoeven), in Kessel-Lo (Jeugdcriterium Vlaams-Brabant) en in Bree (Openingsmeeting), kunnen de Benjamins, Pupillen en Miniemen al meteen aan de slag. Net als bij alle competities van de VAL-Jongerentrofee (dus ook in Deinze), kunnen de Cadetten in Bree tijdens de jeugdmeeting aan de slag. Dat kan eveneens op zondag in Edegem bij de Paaseierenmeeting.

De stratenlopers kunnen zaterdag de lente proeven in Reusel-Arendonk, waar ARAC een loopevenement met 10 kilometer als langste afstand voorziet. 

Uiteraard is het begin van de paasvakantie ook het startsein van vele atleten die hun zomer op gang trekken met een doorgedreven oefenkamp. Zowat alle bekende en onbekende stage-oorden in binnen- en buitenland krijgen de volgende dagen het bezoek van ambitieuze werpers, springers, sprinters en afstandslopers.