05/04

atletiekblik op weekend: atletiekstart paasvakantie is voor de jeugd

180421-j-al-5

De jeugd zal zich in dit eerste weekend van de Paasvakantie niet vervelen.

De start van de Paasvakantie staat gelijk met een ‘echte’ start van het zomerse atletiekseizoen. Al gebruiken veel atleten de volgende vrije schooldagen om de conditie bij te spijkeren op binnen- of buitenlandse atletiekstages, toch bieden enkele clubs al meteen een ruime waaier aan wedstrijdmogelijkheden.

Vooral de jeugdkomt al flink aan haar trekken, met op zaterdag jeugdmeetings in Burcht en Kessel-Lo, een eerste VAL-Jongerentrofee in Deinze, een jeugdmeerkamp in Brugge en een Kids’Athletics in Ninove. Alleen in Merksem kunnen  zaterdag de andere leeftijdscategorieën aan het werk tijdens een werpmeeting.

Zondag zijn er drie wedstrijden geprogrammeerd: In Merksem is er een jeugdmeeting, in Turnhout een open meeting vanaf cadet en in Bree worden alle leeftijdscategorieën samengebracht in een open meeting met jeugd.

Het loopgebeuren op de weg beperkt zich tot de provincie Antwerpen. Zaterdag is er in het noorden de Imants Grensloop van ARAC die zich afspeelt tussen Arendonk en Reusel (max.10K) en zondagnamiddag wordt in het zuiden van de provincie de 10 kilometer van Mechelen betwist.