23/02

Atletiekblik op weekend: atletiek zonder kouderillingen

jdc-0700-00001

Dit weekend heeft de indooratletiek alvast geen last van de vrieskou. Zaterdag wordt het weer druk in de Topsporthal.

Naast de Belgische veldloopkampioenschappen van nu zondag in Brussel, staan er uiteraard ook elders nog atletiekactiviteiten geprogrammeerd. Vooral onder dak hoeven deelnemers en toeschouwers zich geen zorgen te maken over de vrieskou buiten.

Zo wordt de Topsporthal in Gent vrijdagavond ingepalmd door de studenten die er hun Belgisch kampioenschap afwerken. Racing Club Gent zorgt voor de praktische organisatie van dit BK dat om 18u00 begint.

Zaterdag is er de Aalsterse indoormeeting in de Topsporthal. Het wordt deze winter tevens de laatste marathonorganisatie aan de Watersportbaan met de eerste start om 9u30 en – hopelijk – de laatst om 21u10. Er wordt begonnen met de jeugdreeksen en vanaf 13u00 komen de oudere leeftijdscategorieën aan bod. Het is meteen ook een laatste open competitie aanbod deze winter in de Topsporthal voor alle atleten vanaf de cadettencategorie. Uiteraard wachten begin maart voor de cadetten-scholieren, voor de juniores-beloften en voor de masters, nog hun nationale indoorkampioenschappen in Gent.

Nog op zaterdag is er ‘s namiddags in Herentals een gesloten indoor jeugdmeeting, een organisatie voorbehouden aan de jonge atleten van een zevental Kempense clubs.  Geen nood voor wie in Herentals niet kan starten, want ook in Heusden-Zolder biedt AV Toekomst zaterdagavond een wedstrijdaanbod in de Golazo Arena voor zowat alle leeftijdscategorieën.

De werpers – kogelstoters en discuswerpers – ontmoeten elkaar zaterdagnamiddag op de Wallen in Burcht voor de 16de Throwing on the Rocks. Deze jaarlijkse outdoorconfrontatie zal deze keer gezien de weersomstandigheden haar naam alle eer aandoen.