23/12

atletiekblik op weekend: afscheid van 2019

kerstkaart
De laatste competitieloodjes van 2019 komen er aan. Op straat, in het veld of onder dak: ook in het laatste weekend van het jaar blijven alle opties open.

RC Gent geeft weinig respijt om de kerstkalkoenen helemaal te laten verteren. Traditioneel nodigen zij op tweede Kerstdag in de Topsporthal alle indoorliefhebbers uit voor een open indoormeeting. Toch een belangrijke primeur bij deze meeting van donderdag 26 december: er werd gewerkt met voorinschrijvingen, zodat het wispelturige tijdschema van de open meetings in Gent wat beter onder controle kunnen gehouden worden. Een opluchting alvast voor deelnemers, juryleden, supporters en organisatoren…

Twee dagen later, zaterdag 28 december, komt stadsgenoot STAX in de Topsporthal als organisator aan de beurt. Deze eindejaarsmeeting begint ook al vroeg (09u30) en de laatste wedstrijd staat pas geprogrammeerd om 19u45.

In Heusden-Zolder is er die zaterdag de Sylvestermeeting van AVT, een open meeting met jeugd.

Is deze meeting in de Golazo-Arena de laatste indoorgebeurtenis van 2019, dan staat de dag nadien, zondag 29 december, in Ertvelde de laatste veldloop van het jaar geprogrammeerd. Deze Augustijn Kerstveldloop staat al voor de 73ste keer op de wedstrijdkalender en kan elk jaar opnieuw op een mooie bezetting rekenen. Deze Kerstveldloop kreeg ook de naam Memorial Tom Compernolle mee, de plaatselijke topveldloper die op veel te jonge leeftijd verongelukte. 

Eindejaar en Corrida: dat zijn twee begrippen die in onze sport ook aan elkaar gelinkt zijn. Tweede Kerstdag is er in de vooravond de jaarlijkse Rotary Kerstcorrida in Tielt. De langste afstand van deze Molenlandorganisatie met start en aankomst op het  Tieltse Marktplein, is 10K.

Zondagochtend wordt Leuven opnieuw helemaal ingepalmd door de deelnemers aan de Eindejaarscorrida. De 6.500 voorziene startnummers van de voorinschrijvingen werden allemaal aan de man gebracht en zondag verdelen de deelnemers zich over de 4, 8 of 12K van de Bondgenotenlaan tot het Ladeuzeplein.

En daarmee komen we aan het atletiekeinde van 2019.  Tijd dus om u alvast een sportief jaareinde en een even actieve start van 2020 toe te wensen. Veel recuperatie zal er overigens niet zijn, want met de provinciale indoorkampioenschappen tijdens het eerste weekend van 2020, is die zaterdag en zondag in de Topsporthal reeds volgeboekt. Het Olympisch jaar 2020 is bijna een feit.

Bekijk hier de wedstrijdkalender van Atletiek Vlaanderen.