03/08

Atletiekblik op weekend: afronding Flanders Cup in Kessel-Lo en BK 10K in Lokeren

sisk6070

In de AtletiekArena Gaston Roelants wordt zaterdag de Flanders Cup 2018 uitgewuifd.

Opnieuw een tropisch atletiekweekend in’t vooruitzicht waarin de grote groep EK-geselecteerden hun koffers mogen pakken voor Berlijn, maar waar er voor de anderen nog meer dan voldoende wedstrijdaanbod is om de resterende dagen tot aan de start van dat EK probleemloos te overbruggen.

Dat weekend begint op vrijdagavond met een open meeting in Ninove. Na de Memorial Rasschaert van vorige zaterdag, mag het organisatieteam van VITA dus alweer aan de slag. Maar ook de volgende Flanders Cup komt er een week na Ninove al aan: in Kessel-Lo is er zaterdag de Meeting voor Mon, meteen de afsluiter van het Flanders Cup circuit 2018. Voor het eerst deze zomer staan internationale limieten niet centraal in een Flanders Cup. Maar dat wil niet zeggen dat het aanbod geen kwaliteit inhoudt. Voor de vele niet-Europese atleten die in Europa rondtoeren, breekt er met het EK in Berlijn immers een wedstrijdluwe periode aan en die zullen zij maar al te graag willen opvullen met het betere competitie-aanbod. Bekijk hier de site van de Meeting voor Mon in de Atletiek Arena Gaston Roelants van Kessel-Lo. Nog op zaterdag is er in het even Vlaams-Brabantse Gooik een open avondmeeting en in Tielt een jeugdmeeting met de Rubenscup.

Zondag pakt ABES in Edegem uit met haar open Topmeeting, maar ook in Lommel en in Aalter (Bothameeting) staan er die namiddag open meetings op de plank.

Dinsdagavond 7 augustus – de tweede dag van het EK in Berlijn – is Oudenaarde aan de beurt voor een open vakantiemeeting met daarin ook het provinciaal kampioenschap steeple.

Woensdagavond 8 augustus is eveneens goed gevuld met de Athletics Classic Meeting van AC Waasland in Sint-Niklaas (een vroegere Flanders Cup organisatie) en een open avondmeeting in Herentals.

Het wordt ook een druk weekend voor de stratenlopers. Dat circuit wordt vrijdagavond op gang getrokken met de Driegehuchtenjogging van Retie (org. ARAC, max.15K) en Herentals Loopt, met onder meer de 2U van Hertals.

Zaterdag is er het Belgisch kampioenschap 10K op de weg in Lokeren. Dat kampioenschap is net als de vorige edities ingebed in de Optiek Sonck Streetrace. De start van het kampioenschap is om 15u15 en u kan hier meer info over dit BK raadplegen.

Zondagnamiddag verwacht KAAG de deelnemers aan de Moerkensheidejogging in De Pinte (max.10K) en maandagavond is er de stratenloop van Booischot Statie (AVZK, max.10,3K).

Op dat ogenblik zal de eerste Belg ook al zijn ding gedaan hebben in het Olympisch stadion van Berlijn: om 16u35 bijt Corentin Campener er maandag de nationale spits af van het Europees kampioenschap met de kwalificaties in het verspringen.