24/10

atletiekblik op weekend: aflossingen met zomer- naar winteruur en met CrossCup Relays

nad-0296

Van de ene Oost-Vlaamse waterplas naar de andere, maar de CrossCup Relays trekken het veldloopseizoen ook nu weer op gang.

Het is nog net een weekje te vroeg om de chrysanten op de voorbestemde plaatsen te schikken, maar nu zondag schakelen we toch al opnieuw over op het winteruur.  Meteen tijd om de veldlopers terug van de natuur te laten proeven.

Vorige woensdag konden de leerlingen hun provinciale scholenkampioenschappen al afwerken, maar het is toch wachten tot zondag, wanneer in Berlare het eerste startschot weerklinkt voor de CrossCup Relays. De verhuis van de Gentse Blaarmeersen naar die andere Oost-Vlaamse waterplas, het Donkmeer, brengt een gezonde nieuwsgierigheid met zich mee want naast de individuele  conditionele toestand van de lopers, is het ook wat gissen op welke manier het nieuwe parkoers een invloed zou kunnen hebben op de resultaten. Niet dat het allemaal zo fors door elkaar zal geschud worden: daarvoor zijn de vrouwen van CA Brabant Wallon en de mannen van Olympic Essenbeek Halle een maatje te sterk voor de concurrentie. De CABW-dames wonnen vorige zaterdag nog de Ekiden, terwijl de mannen van coach Tim Moriau, die in Doha op het hoogste wereldvlak meestreden, nu het gezelschap krijgen van de Fransman Hugo Hay, een man die al twee jaar op rij op het Europese beloftenpodium van het veldlopen stond. U verneemt alles over deze Relays en de nieuwste CrossCup-editie op deze site.

Voor de eerste ‘normale’ veldloop is het wachten tot zaterdag 2 november, wanneer de Schaal De Booser in Zwijnaarde aan z’n 93ste editie toe is. Deze gewezen manche van de CrossCup, is tevens de oudste veldloop van Vlaanderen. Het veldloopseizoen eindigt op 1 maart 2020 in Poperinge. Tussen deze start en het einde van het seizoen liggen nog amper 41 gewone veldlopen, aangevuld met provinciale- Vlaamse en nationale kampioenschappen. 27 van die 43 gewone veldlopen worden nog voor het jaareinde gelopen.

Overigens is er zondag ook nog loopactiviteit in Retie, waar ARAC aan de deelnemers een trailafstand van 8, 15 of 30K voor de voeten schuift.