30/10

atletiekblik op weekend: aan crossen geen gebrek...

nad-4468

KAA Gent opent zaterdag een druk veldloopweekend met de Schaal De Booser. De jonge Buffalo's Soetkin Hens en Amélie Sonneville kunnen er in Zwijnaarde op het thuisvoordeel rekenen.

Met de CrossCup Relays heeft de winteratletiek vorige zondag de bovenhand genomen. Tijd om in het eerste novemberweekend over te schakelen van de team- naar de individuele focus.

Allerheiligen dringt vrijdag de atletiek nog in de schaduw, maar zaterdag trekt KAAG het veldloopgebeuren voor het winterseizoen 2019-2020 helemaal op gang. De Schaal De Booser is met zijn 93ste editie meteen de oudste cross in Vlaanderen en heeft er aan Don Bosco in Zwijnaarde ook een memorabel stukje CrossCup geschiedenis opzitten. De concurrentie voor het Oost-Vlaamse Zwijnaarde is dit weekend echter niet min: zondag staan er liefst 5 crossorganisaties op de kalender. De veldlopen van Bonheiden, Opwijk en Tongeren zijn samen met de Jongerencross van Waregem steeds op een vaste afspraak bij de winterstart. Daarbij is de Jongerencross aan de Gaverbeek ook al aan een 62ste uitgave toe, een begrip in West-Vlaanderen. Bonheiden opent het Antwerpse veldloopluik en Tongeren doet dat voor Limburg. Overigens is de cross aan De Motten de eerste van het Limburgs veldloopcriterium, dat ook deze wintermaanden als een rode draad door de bronsgroene natuur slingert. Vlaams-Brabant pakt zondag zelfs uit met twee veldlopen. AC Opwijk is vergroeid met november en daar komt diezelfde dag aan de oostkant van Brussel nu ook de relatief nieuwe DCLA-veldloop aan de kazerne De Hemptinne van Heverlee bij.
Kandidaat crossers hoeven zaterdag of zondag dus geen verre verplaatsingen te maken en hebben de luxe keuze uit 6 veldlopen in vijf Vlaamse provincies. Dat veldloopaanbod vormt meteen al een flinke brok van de 43 ‘gewone’ organisaties die tot en met 1 maart op onze kalender staan.

De details van de veldloopkalender kan u hier raadplegen.

Voor de eerste indoororganisaties en de stratenlopen van deze winter, is het nog een weekje extra wachten.