04/01

Atletiekblik op weekend: 2018 start met provinciale indoorkampioenschappen

pk-antwerpen-olse-272

Dit weekend liggen de indoormedailles van vijf provincies te wachten in twee locaties.

De eerste atletiekactiviteiten van 2018 kunnen meteen tellen: de provinciale indoorkampioenschappen palmen de Gentse Topsporthal een heel weekend in. Het aantal uit te delen medailles is quasi onoverzichtelijk.

 

Zaterdag worden in de Topsporthal van Gent de medailles van thuisprovincie Oost-Vlaanderen uitgedeeld. Zoals dat tijdens de voorgaande jaren het geval was, gebeurt dat samen met West-Vlaanderen en Limburg. Althans een gedeelte van de Limburgse titelwedstrijden, want zondag mogen de meest oostelijke atleten van Vlaanderen in eigen Heusden-Zolder ook aan het werk voor alle kampnummers en de 60 meter sprintnummers met of zonder horden. In de Golazo Arena wordt de zondag overigens ook goed gevuld tussen 10u00 en 16u00.

Op dat moment zijn hun collega-atleten van de aangrenzende provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zich volop aan het uitleven op en binnen het Gentse atletiekovaal.

Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant: dat zijn ook de regio’s voor wie zondag met de spikes doorheen de modder wil ploegen. Grimbergen heeft daarvan het hoogst aantal organisaties op de teller: het Prinsenbos is zondag al voor de 46ste keer het decor voor de veldloop van AK Grimbergen. Maar ook AC Hulshout komt met 45 edities al heel dicht bij een halve eeuw veldlooptraditie. In het Sportpark Joris Verhaegen werd overigens nog niet zo lang geleden CrossCup (en Vlaamse cross-) geschiedenis geschreven.

In Lanaken is Cor Heemskerk samen met zijn medewerkers van ATLA ook niet aan een proefstuk toe, want de Grote Prijs H.Essers wordt zondag al voor de 27ste keer georganiseerd.