19/09

27-koppige WK-selectie voorgesteld samen met premies en nieuwe truitjes

belgaimage-155692857-full

Eén derde van de Belgische selectie voor Doha.

In het kantoor van sponsor Tempo Team in Sint-Agatha-Berchem is donderdag de 27-koppige Belgische selectie voor het WK in Doha voorgesteld. Tegelijk werd er een woordje uitleg gegeven bij de selectiepolitiek, werden de nieuwe truitjes geshowd en was er nieuws over de premies voor WK-successen in Doha.

De WK-selectie was eigenlijk al bekend, en dus viel er op dat vlak niet meer zo veel nieuws te rapen in Sint-Agatha-Berchem. Nafi Thiam/RFCL en de Belgian Tornados worden naar voren geschoven als voornaamste medaillekandidaten in Doha. Als ze erin slagen om op het podium te belanden, wacht hen een premie. Dat kondigde de Managing Director van Tempo Team aan, Eddy Annys – jawel, dé Eddy Annys, nog steeds onze nationale recordhouder hoogspringen. Winnaars krijgen 5.000 euro, zilverenmedaillewinnaars 3.000 euro en bronzenmedaillewinnaars 1.500 euro.

Cynthia Bolingo/CABW, die er in Doha door blessure helaas niet bij kan zijn, kreeg in Sint-Agatha-Berchem officieel de chèque van 3.000 euro overhandigd die ze tegoed had na haar zilveren plak op het EK indoor in Glasgow afgelopen winter.

Vorige week werden er nog heel wat Belgische atleten opgevist. De KBAB accepteerde, in tegenstelling tot bij vorige kampioenschappen, alle uitnodigingen van de IAAF, en zo groeide de Belgische selectie tot een bonte bende van 27 atleten. Vanwaar deze koerswijziging?  “We hebben de situatie herbekeken in functie van de World Rankings”, zegt VAL-voorzitter Gery Follens. “Die rankings treden volgend jaar in voege en zijn doorslaggevend voor de olympische kwalificatie. Op het WK zijn héél veel punten te verdienen, en we wilden onze atleten maximale kansen geven om te scoren.”

De meeste atleten reizen op maandag 23 september af naar de Qatarese hoofdstad, het toernooi begint op vrijdag 27 september. De Belgische atleten zullen daar te bewonderen zijn in hun nieuwe, witte tenues. Omwille van de te verwachten hitte in Doha - de huidige voorspellingen zitten rond de 38 graden celsius – werd voor een light-variant van de bestaande outfits gekozen.

Bekijk hier al het nieuws over het WK in Doha.