Algemene info

runninghds036

De coronaperiode heeft ons duidelijk gemaakt dat heel veel mensen het lopen gebruiken om te ontspannen, om innerlijk tot rust te komen en zo beter om te kunnen gaan met mentale druk.

Als federatie willen we mee werken aan het mentaal welbevinden van iedere sporter en daarom promoten we het mindfulrunnen, zowel voor recreatieve als voor competitieve lopers.


Wat is mindfulrunning?

Het is bewuster lopen en de loopbeleving verhogen door verschillende eenvoudige technieken toe te passen. Zowel een recreatief loper als een competitieloper kunnen van de technieken gebruik maken en het lopen niet alleen aangenamer maar ook efficiënter maken.

Wat beogen we?

We gaan aan de slag met RunMindful, een programma om lopers te leren hoe ze bewuster hun lichaam onder controle houden tijdens hun loopactiviteiten en zo meer loopbeleving ervaren.

Wat is de aanpak?

Samen met mindfulrun-coach Marleen Claeys zullen we loopbegeleiders opleiden om met mindfulrunning aan de slag te gaan. Zij werkte ook een handboek uit dat hen daarbij moet helpen. 

Vanaf het najaar 2021 starten we met de opleiding tot RunMindful Begeleider.

Ik wil er meer over weten!

Heb je interesse om met het mindfulrunnen aan de slag te gaan? Meld je interesse  via dit formulier.

Bekijk hier alvast de opname van de infosessie "Mindfulrunning", gegeven door Marleen Claeys.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa