Handboek: in 10 stappen starten met mindfulrunning

cover-mfr

Boek geschreven door mindfulrunning-experte Marleen Claeys ism. Atletiek Vlaanderen en Sport Vlaanderen.

Bestel het handboek via de webshop van Atletiek Vlaanderen

Met de 10 stappen in dit boek raak je vertrouwd met het concept van mindful running en je gaat er praktisch mee aan de slag.
Je krijgt telkens stof tot nadenken, gaat zelf oefenen en raakt ontvankelijk voor een intense loopbeleving. Deze aanpak is herkenbaar in de opbouw van elk hoofdstuk, wat naslag en blijvend gebruik bevordert. 

Om je te inspireren en aan te moedigen tot actie is elke stap voorzien van praktijkvoorbeelden en een gerichte opdracht. Aan het einde van dit boek ben je gestart en heb je alle handvaten om daarna blijvend te genieten van mindful running.

Je kan op elk niveau met dit boek starten. Voor iedereen is het toepassen van de aangereikte technieken in dit boek onafhankelijk van je fysieke conditie. Je start van waar je nu bent en evolueert van daaruit. Of je nu korte afstanden sprint of doorzet op lange afstanden, het maakt niet uit. Het gaat erom dat je de technieken toepast om mentaal standvastig te blijven in je activiteit.

De 10 stappen uit het boek bij het starten met mindful running

  • Start met de juiste verwachting
  • Oefen met alert bewustzijn
  • Blijf steeds ontspannen
  • Cultiveer je motivatie
  • Gebruik je omgeving
  • Verwerf een ongeremde loophouding
  • Adem met gezonde hartslag
  • Combineer organisatie en chaos
  • Herken een runner's high
  • Geniet blijvend van mindful running

‘Wat me het meest bijgebleven is uit de les mindful running, is hoe je meer kan ‘zijn’ tijdens het lopen. Bij moeheid of pijn probeer ik bewust mijn gedachten te verzetten op de loopbeweging of omgeving en zo kan ik het langer volhouden. Ik leerde ook veel bij over ademhaling tijdens het lopen, daar was ik eerder totaal niet mee bezig.’ - Seppe Alpaerts, beginnend loper in voorbereiding op 10 miles Antwerpen.

‘Lopen is één van de meest laagdrempelige sporten. Maar zowel beginnende als ervaren lopers botsen vroeg of laat op grenzen om te genieten van de sport. In het boek van Marleen las ik over een kompas, geleidehonden... leuke tools om mee aan de slag te gaan! Dergelijke tips en de gevarieerde doe- opdrachten brengen variatie en plezier in looptrainingen, weg van de stress en druk, naar meer ontspannen en bewust lopen.’- Wim Poelmans, project coördinator Run Free

Dit handboek wordt gebruikt tgv. de opleiding “RunMindful begeleider” en beschikbaar via de webshop van Atletiek Vlaanderen.

logosportvlaanderen-partnersport-vlaanderen-sponsorlogoworld-athletics-lockup-grad-charcoal-cmyk-member-federation-1logo-eaa