04/01

Word jij loopbegeleider ?

runninghds043

Word jij loopbegeleider?

Ben jij ook zo'n loopfanaat die graag anderen begeleidt bij het joggen? Wil je wat meer kennis over blessurepreventie, voeding, het opmaken van trainingsschema's, motivationeel coachen, ... Volg dan een Initiator Running opleiding!

In het voorjaar worden twee opleidingen georganiseerd: in Lokeren en in Izegem. In het najaar zijn opleidingen gepland in Mechelen en Aalst.

De opleiding start met de Start2Coach-module (15u), die in alle trainersopleidingen aan bod komt en waarvan je dus vrijgesteld bent als je eerder al een andere Initiator module volgde OF als je Bachelor of Master LO bent. Deze module wordt in het kader van de Initiator Running opleiding in grote mate digitaal aangeboden, in combinatie met zelfstudie. Een zeer leuke en overzichtelijke e-learning module loodst je door het lessenpakket. Slechts tweemaal moet je je verplaatsen voor de fysieke lessen, die hoofdzakelijk ingevuld worden met blessurepreventieve oefeningen en loopvormen. Daarbij leer je om zelf anderen te begeleiden.

In de volgende modules staat het "geïndividualiseerd begeleiden van lopers" centraal. Daarbij leer je hoe je trainingsschema's kan opstellen op maat van de sportbeoefenaar, hoe je naar loopwedstrijden toe kan werken, hoe voeding en drank hierbij een rol spelen, komen looptechnische principes aan bod en leer je wat mindfulrunnen is.
Ook in deze modules wordt maximaal gebruik gemaakt van online lessen: alle theorie en besprekingen van trainingsschema's wordt online gegeven in interactieve sessies.  Ook bij deze modules moet je je dus maar 3 maal verplaatsen.

Het totale lessenpakket bestaat uit 64u.
De eerste module (Start2Coach) kan afzonderlijk afgewerkt worden, de daaropvolgende modules 2-3-4 moeten gekoppeld gevolgd worden.

Bekijk hier het lessenrooster van de opleiding die op 2/2 start in Lokeren.

Bekijk hier het lessenrooster van de opleiding die op 3/2 start in Izegem.

Inschrijven voor de opleiding in Lokeren

Inschrijven voor de opleiding in Izegem

Meer info: Paula Vanhoovels, paula@atletiek.be - 02/474 72 22