10/08

WK Londen: Ook Ismael Debjani nipt uitgeschakeld

belgaimage-125179580-full

Ismael Debjani.

Na Soufiane Bouchikhi en Bashir Abdi gisteren is vandaag opnieuw een Belgische afstandsloper nipt uitgeschakeld op het WK in Londen. Ismael Debjani kwam 61 honderdsten tekort om met de beste verliezers richting halve finales te gaan.

Een Ismael Debjani/CABW in topvorm had zich donderdag in Londen bij alle mogelijke types van wedstrijdverloop voor de halve finales geplaatst. Met zijn Belgisch record van 3'33"70 moet hij in een snelle koers in principe meer dan zijn mannetje kunnen staan, een scherp eindschot heeft hij altijd al gehad.

Ismael was na een blessure in juli echter verre van in topvorm en moest in zijn serie als een van de eersten lossen. Zonde, want doordat hij in de laatste serie zat, en er geweten was welk tempo nodig was om sneller te zijn dan de voorgaande reeksen, kwamen 11 van de 24 halve finalisten uit de reeks van Ismael. Hij finishte pas als elfde in 3'43"71, ofwel 61 honderdsten te traag voor de finale.

"Ik wist dat het door mijn blessure lastig ging worden, en toch is dit een enorme ontgoocheling. Ik maak bovendien een grote fout door al lang voor het einde te denken dat ik als elfde of twaalfde zeker uitgeschakeld ben, want uiteindelijk kom ik er met mijn chrono nog dicht bij", aldus een gedesillusioneerde Ismael.