13/07

WK Juniores: Jonathan Sacoor wereldkampioen !

sacoorfinale

Jonathan Sacoor: 45.03 en wereldkampioen bij de juniores !

Jonathan Sacoor ontbond al zijn duivels in de finale van het wereldkampioenschap voor juniores in Tampere. De Hallenaar blies alle tegenstand in de laatste rechte lijn naar huis. Zijn chrono: 45"03, een verpulvering van zijn recent record dat hij in de halve finales had laten optekenen.

Over die laatste rechte lijn van Jonathan Sacoor zal er nog veel gezegd en geschreven worden. Het was adembenemend en de Jamaicanen die al een hand uitstaken naar de beste medailles, werden netjes teruggefloten. 

Voor België is dit de eerste wereldkampioen bij de juniores op de piste. Meer nog: het is de eerste mannelijke medaille bij een WKJ. De ene zilveren en de vier bronzen medailles die op het nationale palmares staan, werden allemaal verzameld door vrouwen. Een andere Jonathan, Borlée, had in 2006 ook al de 400m-finale bereikt. Hij werd er toen 4de in 46.06.

45.03 is tevens de snelste Belgische 400m-tijd en uiteraard ook een minimum voor het EK in Berlijn.

Voor de volledigheid er toch even bijzeggen dat ook Eddy De Pauw een wereldtitel bij de juniores op zijn palmares heeft staan. De Ninovieter won in 1979 in het Ierse Limerick de wereldtitel veldlopen bij de juniores.