08/03

Vooruitblik atletiekweekend: European Throwing Cup, scholiereninterland en BK halve marathon

bashir-abdi-gent

Bashir Abdi moet door een blessure forfait geven voor het BK halve marathon, maar zal ongetwijfeld komen supporteren in z'n thuisstad

Voor elk wat wils dit atletiekweekend. De scholieren betwisten een interland in Louvain-la-Neuve. Onze nationale werptoppers trekken naar Leiria voor de Winter Throwing Cup en de afstandslopers kunnen hun hart ophalen op het BK halve marathon in Gent zondag.

De scholieren die een uitnodiging hebben ontvangen voor de interland mogen op zaterdag 9 maart aan de bak in de indoorhal van Louvain-la-Neuve. Ze vertegenwoordigen er Atletiek Vlaanderen die het opneemt tegen de LBFA, Nederland, Luxemburg en de Duitse regio Westfalen. Opgelet: er is nog één wijziging doorgevoerd in de selectie. De 40-koppige selectie is hier te bekijken. 

Voor de werpers staat er een belangrijke wedstrijd op het programma: de European Throwing Cup in het Portugese Leiria (9-10 maart). Vier landgenoten zullen er ons land vertegenwoordigen: Jolien Boumkwo/VAC, Timothy Herman/ACME, Kwinten Cools/DCLA en Vanessa Sterckendries/OEH. Alle info over wedstrijd is terug te vinden op deze pagina. 

In Gent is de Bashir's Run op zondag 10 maart het decor van het BK halve marathon. Publiekslieveling Bashir Abdi/RCG moet helaas verstek geven met een blessure, maar desondanks belooft het een hoogstaande wedstrijd te worden op een pijlsnel parcours in Gentbrugge. Bekijk hier de deelnemerslijst van het BK. Meer info op de website van de organisatie. 

De wedstrijd is zondag te volgen via deze livestream 

De werpers komen op zaterdag ook aan hun trekken op de Throwing on the Rocks van atletiekclub ZWAT op zaterdag. In de Sportschuur in Hoboken richt HAKI een indoormeeting in voor alle categorieën. AVT houdt een open meeting met jeugd in Heusden-Zolder en atletiekclub RAM is zondag in de weer met de 10km van Mechelen. Meer info over deze wedstrijden op de wedstrijdkalender van Atletiek.nu