09/03

Europa Throwing Cup: sterke Milanov en Sterckendries

belgaimage-123391282-full

Vanessa Sterckendries: stevig seizoensbegin.

Dit weekend vindt in het Slowaakse Samorin de European Throwing Cup plaats. Vandaag kwamen met Philip Milanov en Vanessa Sterckendries al twee landgenoten in actie. Milanov won de discuscompetitie met 62m63, terwijl Sterckendries een bijzonder knappe 67m49 liet op tekenen in het hamerslingeren.

Philip Milanov/VAC miste vorige zomer het EK in Berlijn door een stressfractuur en nam vandaag voor het eerst in acht maanden opnieuw deel aan een discuswedstrijd. De Bruggeling presteerde heel regelmatig en vier van zijn zes pogingen gingen vlot over de 60 meter. Zijn vijfde poging was met 62m63 de beste en die was meteen goed voor de overwinning. Milanov bleef de Duitser Christoph Harting met twee centimeter voor en schrijft dus op die manier de European Throwing Cup bij op zijn palmares. Toppers als de Litouwer Andrius Gudzius en de Zweed Daniel Stahl ontbraken in Samorin, maar toch zal deze prestatie Milanov ongetwijfeld een boost geven met het oog op het komende zomerseizoen.

Vanessa Sterckendries/OEH mocht aantreden in de B-groep van het hamerslingeren en ook zij presteerde uitstekend. In haar eerste poging kwam ze al onmiddellijk tot 65m19, maar uiteindelijk bleek haar zesde poging de beste te zijn. Ze slingerde de hamer liefst 67m49 ver en zo benaderde ze haar eigen Belgisch record tot op 14 centimeter. Haar prestatie was goed voor de derde plaats in de B-groep en een vijftiende plaats (op 32 deelnemers) in het totaal. “Ik heb hier geen woorden voor,” zegt ze. “Dat ik deze prestatie hier lever met amper drie weken specifieke training, is fantastisch.” Deze worpen bieden in ieder geval perspectieven voor het zomerseizoen.

Morgen komt in Samorin Pauline Smal/SMAC nog in actie. Zij neemt deel aan het speerwerpen bij de U23.