19/08

Voorbeschouwing Flanders Cup OLSE

-ldq6421

Rani Baillievier

Voor de derde week op rij maken we ons klaar voor een wedstrijd van het Flanders Cup circuit. Op zaterdag 21 augustus is Merksem de plaats van afspraak voor de 56ste Internationaal Antwerps Atletiek Gala van OLSE. De afgelopen werden we verwend met knappe prestaties en zaterdag zal dat wellicht niet anders zijn. Met onder meer Rani Baillievier, Rani Rosius, Philip Milanov en Christian Iguacel aan de start blikken we vooruit op de wedstrijden in Merksem.

Op de korte sprintnummers bij de mannen voeren de Jamaicanen verrassend niet de deelnemerslijsten aan. Zowel op 100m als 200m is die eer weggelegd voor twee Denen, Simon Hansen (10”24 en 20”60) en KJÆR Emil (10”44 en 20”90). Yoran Deschepper/MACW kwam dit seizoen al tot 10”64 en 21”35 en gaat als beste Belg van start. Bij de vrouwen komt Rani Rosius/AVT opnieuw in actie na haar succesvolle doortocht op het EKU23. Met de Jamaicaanse Shian Hyde en de Nederlandse Minke Bisschops krijgt ze twee concurrenten op niveau voor een mooie strijd. Na 11"69 op haar eerste 100m van het seizoen in Oordegem komt Elise Mehuys/LYRA in Merksem opnieuw in actie op de 100m. Nadien komen Rosius en Mehuys ook in actie op de 200m. Op de 400m loopt Christian Iguacel/LYRA zijn laatste 400m van het seizoen. Met 46”44 liep Iguacel dit seizoen al een PR en na enkele sterke wedstrijden over 200m gaat trainingsgenote Messalina Pieroni/LOOI eveneens van start op de baanronde.

Rani Baillievier/OLSE gaat de aflopen weken steeds sneller en sneller op de 800m. In Huizingen kwam ze tot 2’03”08 en voor eigen club kan ze voor een Belgische overwinning zorgen. En wie weet kan Baillievier wel onder 2’03” duiken met steun van het thuispubliek. Belgisch kampioene Camille Muls/RESC is ook van de partij. Bij de mannen is het uitkijken naar Tibo De Smet/RCG. Op de 1500m is Régis Thibert/HERV de beste Belg aan de start. Thibert, nog steeds scholier, kwam dit seizoen al tot 3’46”93. Caroline Baudinet/RFCL is met 4’32”92 de snelste Belgische vrouw aan de start, gevolgd door twee scholieren, Charlotte Vervoort/LYRA en Femke D’hauwers/RCG. Op de 5000m komt Belgisch kampioene Florence De Cock/WACO in actie, samen met Anne Schreurs/GENK en EKu23-ganger Mélanie Bovy/WS. Het wordt ook uitkijken naar wat Eline Dalemans/AVLO kan presteren, gezien haar absolute topvorm en toptijden de afgelopen weken. Bij de mannen voert Lahsene Bouchikhi/RESC de deelnemerslijst aan. Hij kwam dit seizoen al tot 13’49”08.

In het discuswerpen volgt een nieuw duel tussen Chad Wright/DCLA en Philip Milanov/VAC, terwijl Timothy Herman/ACME er met kop en schouders bovenuit steekt in het speerwerpen. Maarten Heylen/LIER gaat de strijd aan met Jamaicaan Aubrey Allen in het verspringen en in het hoogspringen wil Jef Vermeiren/ACHL verder doen op zijn elan na zijn PR van 2m16 in Huizingen.

De volledige deelnemerslijsten en het tijdsschema van de Flanders Cup van OLSE in Merksem vind je hier.