13/08

Voorbeschouwing Flanders Cup OEH

sacoor-vita-2019

Jonathan Sacoor

Het Flanders Cup circuit blijft in Vlaams-Brabant voor de volgende meeting. Na Kessel-Lo trekken we richting Huizingen voor de Flanders Cup van Olympic Essenbeek Halle. De BMW Louyet Flanders Cup verzamelde een sterk internationaal gezelschap, maar kan ook rekenen op enkele lokale toppers zoals Jonathan Sacoor, Vanessa Sterckendries en Simon Debognies.

Op de 100m zijn de buitenlandse atleten aan zet. Nora Thiry/RFCL maakt als zesde op de inschrijvingslijsten wel het meeste kan op een plaatsje in de finale. Bij de mannen hetzelfde scenario, met Gaylord Kuba Di-Vita/CABW om de Belgische eer hoog te houden. Op de 200m gaat Liefde Schoemaker/MOHA op zoek naar een nieuwe verbetering van haar PR dat ze onlangs in Mol liep. Net zoals bij de vrouwen moeten we bij de mannen voor de overwinning ook naar de buitenlandse deelnemers kijken en toch kijken we met de nodige aandacht naar Jonathan Sacoor/OEH. De Olympiër komt in eigen huis namelijk in actie op de 200m.  

Op de 400m gaat Helena Ponette/HCO in internationaal gezelschap op zoek naar een sterke chrono. Bij de mannen krijgt Christian Iguacel/LYRA een mooie kans om zijn één week oude PR aan te scherpen. Indien hij een lage 46-er neerzet, kan Iguacel weleens voor een Belgische overwinning zorgen. Op de baanronde met hindernissen kan Eline Claeys/ATLA hetzelfde doen, hoewel ze stevige buitenlandse concurrentes naast zich krijgt. Bij de mannen krijgen we allicht een herhaling van het duel tussen de Jamaicaan Malik James King en Tuur Bras/OEH tijdens de FC in Kessel-Lo. Toen haalde King de overwinning nipt binnen, maar op zijn thuispiste kan Bras hopelijk de rollen omdraaien.

Rani Baillievier/OLSE beleeft een geweldig seizoen. In Huizingen kan ze haar kersvers record op 800m nog wat verder aanscherpen. Met enkele sterke buitenlandse atletes en ook Belgisch kampioene Camille Muls/RESC belooft de 800m een interessante race te worden. Bij de mannen kijken we uit naar Tibo De Smet/RCG, wiens vorm het beste laat verhopen na zijn PR op de 1500m van afgelopen weekend. Sofie Van Accom/ACHL dan weer op zoek naar een goede prestatie op de 1500m gaat, na haar mindere 800m van vorig weekend. Bij de mannen is Philip Cortvriendt/OEH de Belg om in de gaten te houden. In Kessel-Lo won de Nieuw-Zeelander Hamish Carson de 3000m voor Thomas Vanoppen/ACHL. In Huizingen gaat hij op zoek naar een tweede overwinning op rij. Ditmaal komt de Belgische concurrentie van Simon Debognies/OEH die op zoek gaat naar een topchrono

In het discuswerpen krijgt Katelijne Lyssens/ROBA stevige buitenlandse concurrentie met twee atletes die al verder wierpen. Die concurrentie kan haar hopelijk inspireren voor een mooie reeks. Ze krijgt ook het gezelschap van Vanessa Sterckendries/OEH die haar hamer morgen even achterwege laat voor een uitstapje met de discus. Benieuwd of de Belgische recordhoudster hamerslingeren haar PR met de discus van 49m40 uit 2016 kan verbeteren. Philip Milanov/VAC stapt ook opnieuw in de discuskooi en neemt het op tegen de Jamaicaan Chad Dimitri Wright/DCLA, intussen een bekend gezicht in het FC-circuit. Eerder op de dag komt Milanov ook in actie tijdens het kogelstoten.

In het hoogspringen staat een nieuw duel tussen Giebe Algoet/HCO en Jef Vermeiren/ACHL op het programma. Met de Canadees Emile Ollivier ligt wel een stevige concurrent op de loer voor de overwinning. Bij de vrouwen zijn alle ogen gericht op Zita Goossens/DEIN.

Ontdek de deelnemerslijsten en het tijdsschema van de Flanders Cup van OEH.