11/07

Voorbeschouwing Flanders Cup Lokeren

couckuyt-paulien-2021-oordegem-ifam-jdc

Paulien Couckuyt

Naast de Europese kampioenschappen voor beloftes in Tallinn, mogen we ons ook opmaken voor topatletiek in eigen land. In Lokeren vindt vandaag de derde Flanders Cup meeting van het seizoen plaats. De meeting stond oorspronkelijk gepland op 23 mei, maar werd uitgesteld naar 11 juli vanwege de coronamaatregelen. Met Olympiërs Paulien Couckuyt, Hanne Claes, Imke Vervaet en een duel tussen Camille Laus en Naomie Van den Broeck op de ongebruikelijke 300m mogen we enkele mooie wedstrijden verwachten. Bij de mannen is het uitkijken naar Timothy Herman en Philip Milanov. We blikken vooruit naar wat we vandaag mogen verwachten.

Olympiërs testen de benen

Op de 400m horden test Paulien Couckuyt/VAC haar nieuwe pasritme opnieuw uit met het oog op Tokio. Hanne Claes/DCLA groeit langzaam naar haar betere vorm en gaat in Lokeren op zoek naar een nieuwe seizoensbeste. Met de nodige concurrentie kan ze allicht sneller gaan dan de 57”28 waarmee Claes de Belgische titel binnenhaalde. De Marokkaanse Hayat Lambarki zal ongetwijfeld voor de nodige concurrentie zorgen, gezien de 55”27 achter haar naam.   

Op de 100m en 200m is Imke Vervaet/RCG de uitgesproken favoriete. Enkel de Nederlandse Nargélis Statia kan op de 200m wat concurrentie bieden. Bij de mannen heeft de Duitser Peter Emelieze op de 100m de beste tijd achter zijn naam met 10”60. Florian Tshitwenu/RESC komt het dichtstbij met 10”69 en kan mogelijk voor een Belgische overwinning zorgen. Op de 200m voert Samba Fall/WS de deelnemerslijst aan. Bij de AMH is het uitkijken naar Joyce Lefevre/PAR, Peter Genyn/PAR en Remi Kizito/WS op de 100m en 200m voor wheelers.

Cheetahs duel

Naast kortste sprintnummers staat ook een 300m op het programma en daar krijgen we een mooi duel tussen Belgisch kampioene en kersvers Belgian Cheetah Naomi Van de Broeck/ROCA, Camille Laus/OEH en Liefde Schoemaker/MOHA. De Marokkaanse Assia Raziki zorgt voor de buitenlandse concurrentie. Daarnaast kijken we ook uit naar de jonge Zoë Laureys/DUFF, de scholiere die volgend weekend haar opwachting maakt in Tallinn op zowel de 4x100m als de 4x400m. Bij de mannen zijn Asamti Badji/RESC en Lionel Halleux/RIWA de namen om in de gaten te houden.

In het hoogspringen komt een andere scholiere in actie die volgend weekend naar Tallinn afreist, Merel Maes/ACW. En in het polsstokspringen is het uitkijken naar een van de andere speerpunten van de delegatie voor het EKU20 in Tallinn met Jente Hauttekeete/KAAG.

Milanov en Herman spoelen gemiste Spelen door

Philip Milanov/VAC zag Tokio uit zijn handen glippen en gaat zondag op zoek naar een goede prestatie om de bittere pil te verwerken. Timothy Herman/ACME moet de Spelen ook van thuis uit volgen en wil zijn seizoen extra kleur geven met een mooie afstand in Lokeren. Met de Nederlander Mart ten Berge krijgt Herman alvast stevige concurrentie om hem richting een goede prestatie te stuwen. In het speerwerpen bij de vrouwen krijgt Belgische kampioene Pauline Smal/RESC stevige concurrentie van twee Nederlandse vrouwen met een PR voorbij 50 meter. Wellicht maken de Nederlandse Dewi Lafontaine en Ilhame Tamrouti onder elkaar uit wie de overwinning op zak steekt.

Belgisch kampioene kogelstoten Elena Defrère/VAC komt in Lokeren twee keer in actie. In het kogelstoten komt de grootste concurrentie van Sietske Lenchant/ROBA, derde op de Allianz Belgian Championships en dit jaar goed voor 14m14. In het discuswerpen is Anouska Hellebuyck/DEIN de favoriet voor Defrère.

De volledige deelnemerslijsten en het tijdsschema van de Flanders Cup in Lokeren vind je hier.