12/07

Vervaet klaar voor Tokio, Couckuyt opnieuw op goede weg

couckuyt-paulien-2021-lokeren-fc-jdc

Paulien Couckuyt

Terwijl het gros van onze toppers volop naar de internationale confrontaties aan het toewerken is, strekten enkelen onder hen zondag nog even de benen tijdens de Flanders Cup van AVLO ofwel de “Grote Prijs Stad Lokeren”.

Sterk was de prestatie van Naomie Van den Broek/ROCA. De 25-jarige atlete holde in de ongebruikelijke 300m naar een sterke 37”39. Sterk was ook de prestatie van Imke Vervaet/RCG. In de reeksen van de 100m liet ze, met een weinig tegenwind, een sterke 11”56 optekenen. Meteen de snelste tijd van de namiddag. De Gentse atlete verbeterde daarmee haar PR en hield het meteen ook voor bekeken. “Geen risico’s nemen met het oog op de Olympische Spelen”, vertelde de 28-jarige sprintster achteraf.

Paulien Couckuyt/VAC won met een straatlengte voorsprong de 400m horden in 56”27. Ze toonde dat haar vorm opnieuw in de lift zit nadat ze vorige week tijdens de Nacht had heraangeknoopt met de competitie na een rugblessure. Ook Paulien, die zich in Lokeren focuste op haar passentempo, kan met een goed gevoel het vliegtuig naar Japan nemen. Wie ook hoge toppen scheerde was Merel Maes/ACW. De hoog opgeschoten scholiere wipte zonder problemen over 1m83 en overvleugelde daarmee alle tegenstanders. Opdracht volbracht en valiezen nemen om maandagochtend naar Estland te vertrekken voor het EK voor juniores. 

Bij de mannen werden de korte sprintnummers gedomineerd door het Jamaïcaans geweld. Op de 800m moest Pieter Claus/ALVA alleen Moad Zahafi laten voorgaan. De Marokkaan snelde naar een nieuw pisterecord 1’45”80. Claus liet met zijn 1’48”82 liefst zeven Nederlanders, een Duitser en een Roemeen achter zich. “Ik ben tevreden met dit PR. Al snel voelde ik dat het tempo van Zahafi te hoog lag. Drie Nederlanders kwamen we in de slotronde nog voorbij maar uiteindelijk kon ik ze alle drie remonteren”, zegt Pieter Claus. De 3000m werd gewonnen door de Luikenaar Lucas Da Silva/RFCL die finishte in een degelijke 8’16”05. “Mijn eerste 3000m in twee jaar en meteen deed ik bijna 20” van mijn PR af. En dan moet je weten dat ik pas de laatste 1000m het tempo heb opgetrokken. Dit smaakt naar meer.”

In het speerwerpen rekende Timothy Herman/ACME af met de Nederlandse kampioen Mart ten Berge. De zevenvoudig Belgisch kampioen plantte zijn speer bijna zeven meter verder dan de Nederlander om uiteindelijk met een degelijke 76m16 te winnen. “En dan te weten dat ik nu in een wintertrainingsfase zit. Ik hoop in september eindelijk op een Belgisch Record. Eerst de kaap van de 80m ronden en nadien alle focus op de 83m. Dat zit erin". Thomas Van Nuffelen/DCLA presteerde ook knap in het polsstokspringen met 4m91, goed voor winst.

Ook heel wat belangstelling in Lokeren voor de AMH-reeksen. Peter Genyn (Parantee, Klasse T51) bewees op de 100m en de 200m dat hij ook in Tokio een kandidaat is om zichzelf op te volgen voor het goud.

De volledige uitslag van de Flanders Cup in Lokeren vind je hier.

van-nufffelen-thomas-2021-lokeren-fc-jdc

Thomas Van Nuffelen