18/08

Vanessa Sterckendries wil nog dit seizoen 70 metergrens doorbreken

sterckendries-vanessa

Vanessa Sterckendries.

De Olympische Spelen missen heeft pijn gedaan, geeft Vanessa Sterckendries toe. En toch wil ze nog iets mooi van haar seizoen maken. De nationale recordhoudster in het hamerslingeren werkt nog een lange reeks wedstrijden af en mikt resoluut op de 70 meter.

“Het is heel zwaar geweest”, geeft Vanessa Sterckendries/OEH toe, en dan heeft ze het over het mislopen van Tokio. “Ik sta nu 35e op de world ranking, dus zonder mijn enkelblessure had ik het altijd gehaald. Behalve de finales van het hamerslingeren en de 800 meter van de zevenkamp heb ik niks gevolgd op tv. Het ging niet. Er brak altijd iets in mij. De sociale media zaten ook helemaal vol met atleten die in Tokio waren. Het is hun gegund, maar leuk is dat niet.”

Eens de Spelen achter de rug waren, maakte Vanessa een klik. “Ik ben even op vakantie geweest en er daarna terug ingevlogen. Na Tokio ging alles ineens makkelijker. De afgelopen weken was het bijtrainen om weer in vorm te geraken. Ik ga het hamerslingeren zeker niet opgeven. Daarvoor is het veel te mooi.”

De nationale recordhoudster werkte al enkele Flanders Cups af de voorbije weken, maar dat was zonder al te veel ambitie. “Ik was zwaar aan het trainen en werkte zelfs de dag van de wedstrijd nog een krachttraining af, dus is het logisch dat de resultaten vrij bescheiden waren. Ik was aan het opbouwen om de komende weken te knallen. Het verraste mij dat ik op het PK al zo ver gooide.” Daar lukte Vanessa 68m46. Haar enkelblessure is ondertussen overigens volledig achter de rug.

Vanaf nu werkt de hamerslingeraarster elke week een wedstrijd af tot 9 oktober. “Ik wil de kansen grijpen die er zijn. Daarna zijn er voor mij geen wedstrijden tot in mei, dat is lang. Ik wil dit seizoen nog 70 meter gooien. Daar ga ik niet over liegen. Ik heb in juni al 69m48 gegooid met een halve enkel, dus ik geloof dat 70 meter moet lukken. Komend weekend werk ik in Dampicourt mijn laatste Belgische wedstrijd af, en daarna ga ik nog naar Nederland, Frankrijk, Ierland en Kenia”, besluit ze. In Nairobi werkt Vanessa op 18 september de manche van de Continental Tour af.