07/04

Uitnodiging VUB-eredoctoraat Andrew Jones

prof.-andrew-jones
De Vrije Universiteit Brussel heeft het plezier u uit te nodigen voor de uitreiking van een VUB-eredoctoraat aan Andrew Jones, op initiatief van de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie.

De uitreikingsceremonie vindt plaats op donderdag 20 april om 17 uur in het Huis van het Hout, Waversesteenweg 950, vlakbij de VUB Main Campus. Na de korte ceremonie volgt een lezing over ‘Sub 2 hour marathon’ door de kersverse doctor honoris causa. Aansluitend vindt een receptie plaats.

Andrew (Andy) Jones is professor toegepaste fysiologie aan de universiteit van Exeter in het Verenigd Koninkrijk. Hij wordt wel eens ‘Andy Beetroot’ genoemd omdat hij als eerste aantoonde dat bietensap de submaximale prestaties tijdens een inspanning positief beïnvloedt. 

Prof. Jones geniet internationale erkenning als vooraanstaand onderzoeker naar o.a. de oorzaken van inspanningsintolerantie bij gezonde mensen en mensen met beperkingen, de kinetiek van de respiratoire zuurstofuitwisseling tijdens inspanning, en inspanningsfysiologie en voeding voornamelijk bij duurinspanning. Hij won meerdere wetenschappelijke prijzen en heeft ruime ervaring in de begeleiding van topatleten, onder wie Paula Radcliffe.

Recent heeft prof. Jones meegewerkt aan het Breaking2 Project waar hij Eliud Kipchoge begeleidde om de marathon in minder dan 2 uur te lopen.

Inschrijven
Deelname is gratis, maar je moet wel inschrijven via volgende link.